CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Asociatia de prietenie « Ille et Vilaine-Sibiu » împreuna cu  Asociatia « Solidarité 35 Roumanie » din Franta, vor organiza în perioada 10 - 13 mai 2014 a doua editie a « Sarbatorii Bretaniei ».

Dupa o prima editie 2013 încununata de succes,  desfasurata la Sibiu si în împrejurimi, cele doua asociatii vor celebra timp de patru zile cultura bretona si prietenia franco-româna

In week-endul 10 si 11 mai sunteti invitati în Parcul SubArini si în Muzeul in aer liber ASTRA, iar apoi, în 12 si 13 mai la manifestari culturale care vor avea loc la Copsa Mica si Slimnic.

Sala Expo a Primariei Sibiu va gazdui în perioada 10 – 18 mai o expozitie intitulata « Bretagne, raconte-moi la mer »/ « Bretania, povesteste-mi despre mare ». Expozitia este pusa la dispozitie de Consiliul General Ille et Vilaine.

« Sarbatoarea Bretaniei » se va deschide sâmbata, 10 mai, cu o serie de concerte ale grupului  « Les Boucaniers ». Grupul este format din opt muzicieni originari din Saint-Malo care vor oferi publicului o selectie de cântece marinaresti bretone : mai întâi în cupola din Parcul Subarini între orele 12,00 – 16,00, iar la orele 19,00 la cafeneaua Welt Kultur (strada Nicolae Balcescu). La orele 18,00 în sala Expo a Primariei Sibiu  (Piata Mare), va avea loc vernisajul expozitiei « Bretagne, raconte- moi la mer »  urmat de un mini concert al grupului din Saint Malo.

Duminica, 11 mai, in spatiul « Targ de tara » din Muzeul în aer liber ASTRA între orele 11,00 si 16,00 vor fi standuri cu gastronomie traditionala bretona (clatite si galete), precum si produse traditionale franceze propuse de magazinul Carrefour. Grupul « Les Boucaniers » va oferi concerte la « Targul de tara » si la « Hanul din batrani »

Luni, 12 mai, muzicienii bretoni Gilbert Hervieux si Christian Anneix vor anima între orele 14,30 si 16,30 ateliere de muzica si dansuri bretone la liceul din Copsa Mica. De la orele 19,00 « Les Boucaniers » vor oferi un ultim concert la cafenea Welt Kultur, partenera a evenimentului.

Marti, 13 mai, Gilbert Hervieux si Christian Anneix vor anima un alt atelier de muzica si dansuri bretone in comuna Slimnic, la ora 16,00.

Manifestarile culturale din cadrul « Sarbatorii Bretaniei » sunt  deschise publicului larg  si sunt gratuite.

« Sarbatoarea Bretaniei », eveniment unic în România, organizat de Asociatia « Solidarité 35 Roumanie » si Asociatia de prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu, este un eveniment sustinut de Primaria Sibiu, Consiliul General Ille et Vilaine, Muzeul ASTRA, cafenea Welt  Kultur si magazinul Carrefour din Sibiu. 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest