Write a comment

Vineri seara, splendoarea plaiurilor Marginimii Sibiului - cu tot cu traditii, cultura, personalitati, a ajuns la Bruxelles. Mai precis, ca generos subiect al unei conferinte sustinute de profesorul universitar Mirela Ocinic.

La reşedinţa ambasadorului român în Belgia, în prezenţa câtorva zeci de invitaţi, români dar şi belgieni.

Conferinţa cu tema „Mărginimea Sibiului - Construcţia unui model cultural”, a conferenţiarului universitar doctor Mirela Ocinic, a adus în prim-plan imagini, istoria, tradiţiile, cultura, acel plai de dor al celor 18 sate străvechi din salba Mărginimii.

În opinia organizatorilor evenimentul a reprezentat şi un prilej de a evidenţia şi personalităţile născute sau identificate ulterior cu Mărginimea Sibiului, precum Mitropolitul Andrei Şaguna, poetul Octavian Goga şi filosoful Emil Cioran. "Sper să fie mai cunoscută mai bine Mărginimea Sibiului, dar sper să fac cunoscut şi un model de existenţă care cred că nu este valabil numai pentru Mărginime şi care să dezvolte mai multă iniţiativă individuală, mai multă putere de asociere cu persoanele potrivite şi mai multă reacţie la alte modele culturale de la care pot veni influenţe benefice", a declarat Mirela Ocinic, omagiind astel ceea ce oferă, de când se ştie acest picior de plai, leagăn de cultură şi frumuseţi încă nealterate.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest