Write a comment

Asa cum va informam într-un articol anterior, Ordinul Cavalerilor de Medias, prin cavalerii  Mihai de Cotie si Nicola de Severin, au reprezentat sambata Mediasul la primul campionat national de lupte full-contact in armura medievala, „Historical Medieval Battle (HMB)” care a avut loc la Cluj-Napoca.

Iar participarea lor a cules… laurii competiţiei.

Aşadar, Nicolae Lupu alias Nicola de Severin a adunat maximul de puncte,cucerind cupa HMB şi clasându-se pe locul I.

Concursul a fost structurat pe două secţiuni, lupta pe punctaj, unde s-au luat în considerare doar atingerile pe zonele vitale ale adversarului, şi secţiunea sportivă HMB (Historical Medieval Battle), care îmbină reconstituirea istorică cu sporturile de contact contemporane, MMA, K1 sau kick-box.

În cea de-a doua categorie,  lupta are trei reprize a câte trei minute fiecare. E permis orice, mai puţin loviturile la gât şi la ceafă, cele sub centură şi cele care pot provoca fracturi de la genunchi în jos.

Turneul de la Cluj, a adunat 18 concurenţi din şase asociaţii medievale : Ordinul Dragonilor de Transilvania (Cluj-Napoca), Gladius Dei (Sibiu), Şoimul de Argint (Oradea), Straja Cetatii Bistriţei (Bistriţa), Ordinul Cavalerilor de Mediaş (Mediaş) şi Paladinii de Terra Medies (Mediaş).

Organizatorii spun că doresc ca această competiţie să devină pe parcurs o tradiţie.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest