Write a comment

Soferii nu vor mai putea circula cu o masina care nu este inmatriculata pe numele lor, fie pentru ca n-au solicitat transcrierea dreptului de proprietate la achizitie in termen de 30 de zile, fie pentru ca autovehiculul este inmatriculat in alt stat, potrivit unui proiect de OUG al MAI.

Totodata, fostul proprietar ar urma sa aiba obligatia de a notifica in scris instrainarea vehiculului, in termen de 5 zile lucratoare de la data transmiterii dreptului de proprietate, autoritatii competente, care va face mentiunea corespunzatoare in evidente si va inscrie noul proprietar ca utilizator al vehiculului.

Autovehiculele inmatriculate in alte state si detinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul ori resedinta in Romania nu vor mai putea fi conduse in tara mai mult de 30 de zile de la data dobandirii titlului. Masura este propusa pentru ca se intampla frecvent ca cei care conduc masini inmatriculate in alt stat sa fie implicati in incidente in trafic si sa nu aiba valabile inspectia tehnica periodica si asigurarea de raspundere civila, neputand fi despagubita victima.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest