CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Prefectul Sibiului, Ovidiu Sitterli, a cerut Ministerului Tineretului si Sportului sa deschida o ancheta pentru a se stabili daca cei 500 de lei dati pentru repararea acoperisului de la Bazinul Olimpia au fost cheltuit corect sau nu. Asta dupa ce, in urma cu doar cateva luni, acoperisul nou pus a fost luat de o rafa de vant.

 

Sitterli spune ca cei 500 de mii de lei dati pentru repararea acoperisului s-au folosit nejustificat si din ei s-au ridicat spatii de cazare deasupra bazinului. Astfel ca, la inceputul lunii trecute, s-a constituit o comisie de control formata din reprezentanti ai Inspectoratului Lucrarilor in Constructii, Finante si ai Prefecturii, la cererea lui Sitterli. Din controlul facut a reiesit ca banii au intrat in construirea unui "hotel" chiar deasupra bazinului.
 
"Din documentatia prezentata nu am avut niciun fel de studiu de fezabilitate prezentat, nu s-au facut reparatii  capitale, ci s-a construit un etaj peste corpul de cladire avand ca functionalitate cazare tip hotel, nu pentru  reabiliatrea acoperisului Bazinului de Inot si Sarituri asa cum a fost documentata si argumentata in actele  transmise ordonatorului principal de credite de catre CSM Sibiu in perioada 8 iunie 2009-24 martie 2010. Una a  fost transmis si altceva a fost efectuat", a declarat, in conferinta de presa, prefectul Sibiului, Ovidiu  Sitterli.
 
Astfel, banii nu ar fi fost indreptati catre repararea acoperisului Bazinului Olimpia, ei avand " mai multe  incredintari directe, iar, in momentul de fata, lucrarea este nefinalizata, intr-un stadiu foarte degradat si  pune in pericol intregul Complex al Bazinului Olimpia", a mai completat Sitterli. 
 
Prefectul Sibiului vrea ca banii sa fie recuperati si  investiti in acoperisul de care Bazinul Olimpia are nevoie, iar responsabilii de alocarea banilor la fostele lucrari sa plateasca chiar si penal.
 
"Am solicitat ministrului efectuarea unui control de fond care  sa releve toate aspectele privitoare la lipsa  studiului de fezabilitate, la fondurile care au fost alocate cu scopul de reparatii capitale si s-a facut hotel  sau ce este acolo pentru ca este ceva ce nu poate fi definit, modul in care au fost alocate sumele de bani catre  prestatori si cum nu a fost respectata legislatia. Dupa aceea, pe baza acestui act de control, sa se ia masurile  de sesizare a  organelor competente in vederea recuperarii sumelor de bani si tragerea la raspundere, civila,  penala, daca este cazul, a persoanelor care au cheltuit niste bani  pe niste lucruri care nu erau nici utile,  nici necesare la Bazinul Olimpic", a mai spus prefectul Sibiului.
 
Lucrarea de la Bazinul Olimpia a primit si avizul din partea primariei Sibiu. 
 
"S-a dat autorizatie de construire, dar asta nu inseamna ca Primaria Sibiu s-a si pronuntat asupra egalitatii demersului. Da. Se da o autorizatie de construire, daca depui un proiect si sunt intrunite conditiile legale, primesti autorizatie de construire. Dar, una este sa primesti bani pentru reparatii capitale si alta este sa ceri autorizatie de construire pentru altceva", a mai completat Sitterli. 
 

credit foto: Stefan Bichler

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest