Write a comment

Tudor St.Popa a publicat pe blogul sau, www.CeMerita.ro, imagini video de la licitatia de oua din cartierul sibian Turnisor, o traditie pastrata inca de pe vremea cand cartierul era un sat din apropierea Sibiului.

"Cartierul Turnişor a fost odată reşedinţa austriecilor şi a saşilor veniţi în apropierea Sibiului. Saşii se pot număra acum pe degetele de la o mână dar tradiţia lor a rămas vie şi după cum se arată vremurile va mai rămâne mult timp de acum înainte. Concursul de ouă este o tradiţie veche prin care saşii şi ţiganii din Turnişor (atunci sat din apropierea Sibiului) se întreceau în ziua de Paşti.

Totul începe cu câteva zile înainte, atunci când tineri ce urmează să meargă în armată merg din poartă în poartă pentru a strânge de la vecini ouă vopsite ce urmează a fi scoase la licitaţie. Apoi, în ziua de Paşti, aceştia se întrec în diverse probe (adunatul oălor, proba de rezistenţă ş.a.) iar echipa câştigătoare primeşte toţi banii strânşi la licitaţia de ouă pentru a chefui înainte de a pleca de acasă", scrie Tudor St.Popa.

Sursa: "Concursul si licitatia din Turnisor. Traditie ce nu moare"

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest