Număr unic de urgență pentru persoanele cu dizabilităţi de auz sau vorbire – 113. VALABIL DE LUNI!

 

Persoanele cu dizabilităţi de auz sau vorbire pot accesa, începând de luni, serviciul de urgenţă prin SMS la numărul 113, anunţă Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Potrivit precizarilor facurte de STS, pentru a putea utiliza acest număr, este obligatorie înscrierea în baza de date a serviciului 112, acest aspect urmand a  fi publicat pe website-ul www.112.ro. Accesarea site-ului va fi posibilă începând de luni, la ora 13,00.

Înregistrarea în baza de date a serviciului 112 se poate realiza prin depunerea documentelor la birourile temporare de asistenţă la înregistrare sau la unul dintre sediile STS din Bucureşti sau din ţară, transmiterea prin poştă sau prin completarea formularului online aflat pe website-ul www.112.ro, dupa cum consemneaza stiripesurse.ro .

Atentie, pentru accesarea acestui nou serviciu, trebuie depuse următoarele documente: cerere de înregistrare, copia actului de identitate al persoanei cu dizabilităţi sau al reprezentantului legal, copiile actelor care atestă dizabilitatea şi copia documentului care atestă calitatea de reprezentant legal, dacă este cazul.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale precizează că în cazul în care o persoană cu dizabilităţi are o urgenţă aceasta trebuie să sune la 112, unde va răspunde un operator, dar nu va iniţia un dialog cu aceasta, deoarece va fi identificată automat de sistem ca fiind o persoană cu dizabilităţi de auz şi/ sau vorbire. Ulterior, persoana respectivă va primi un SMS cu textul: „Trimiteţi SMS la 113 cu urgenţa şi adresa incidentului”, la care va răspunde printr-un SMS la numărul 113, descriind scurt urgenţa şi indicând cu exactitate adresa, inclusiv judeţul. După transmiterea SMS-ului, STS spune că este posibil ca persoana cu dizabilităţi să mai primească mesaje din partea operatorului 112 cu întrebări suplimentare, acesta urmând să transmită datele agenţiilor de intervenţie, dupa cum mentioneaza sursa citata.

 

ATENTIE! Apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113 constituie contravenţie, faptele fiind sancţionate cu amendă de la 500 la 1.000 de lei.

 

 

Sursa foto: newsbv.ro

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: