O broasca testoasa de 25 kg si un varan de pe Nil, printre atractiile de ultima ora de la Zoo Sibiu!

Primavara cu alaiul sau de bucurii, dar mai cu seama noile atracții de la Zoo Sibiu au atras in marele parc sibian mii (!!!) de vizitatori in ultimele zile! Concret, duminică, 22 martie au fost înregistrați 3.927 de vizitatori au trecut pragul Gradinii Zoologice, iar pe parcursul întregii săptămâni trecute aici au venit nu mai putin de 5.694 de oaspeți!

Nu uitati! Incepand de săptămâna trecută Zoo Sibiu are încă patru locuitori: trei broaște țestoase din specia Chelydra (foto), din care una cântărește 25 de kg și un varan de Nil.

Daca nu stiati, istoria grădinii zoologice de la Sibiu (cea mai veche din tara!!!) a început cu câteva vulpi. În 1929 s-a deschis în pădurea Dumbrava prima grădină zoologică din România de către Uzina Electrică Sibiu la iniţiativa inginerului Szekely, căruia i-a venit ideea după ce a găsit nişte vulpi pe când efectua lucrări de reparaţii la barajul de la Sadu.

După înfiinţare, grădinii zoologice i-au fost donate mai multe animale şi păsări, cum ar fi o pisică sălbatică, o lupoaică donată de Obert von Spiess din partea Regelui, un lup donat de Asociaţia “Şoimii”, un vultur, un cerb carpatin donat de vânătorii din Tălmăcel, mistreţi etc. În 1930 a fost donat primul urs.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: