O INIȚIATIVĂ DE NOTA 10! Educație pentru cei mici: “Cu pumnul nu se face dreptate”. S-a întâmplat la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Sibiu

images_foto_112017_VIOLENTA

 

Motto: Violența este arma celor slabi” (Mahatma Gandhi)

 

Elevii claselor I E si a IV a – A, îndrumați de înv. Mariana Chirhoc si Rodica Lup de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Sibiu, au participat în cursul acestei săptămâni la activitatea intitulată sugestiv “Cu pumnul nu se face dreptate”.

Micuții au avut astfel, parte de o prezentare interesantă, cu impact, referitoare la non-violență, ocazie prin care au fost invitați să contribuie la crearea unei culturi a păcii, a toleranței și a înțelegerii, prin idei proprii, exprimate în moduri unice, ingenioase, animate doar de gânduri pozitive.

Copiii au realizat apoi desene cu mesaje non-violente care au fost cuprinse într-o expoziție.

„<Non-violenta este cea mai mare forță la dispoziția omenirii, mai puternică decât cea mai puternică armă de distrugere, concepută de ingeniozitatea omului>, spunea Mahatma Gandhi. Pornind de aici, am dorit să le insuflăm copiilor acest mesaj, subliniind importanța comunicării și înțelegerii dintre oameni”, a declarat înv. Mariana Chirhoc.

A fost o  zi a emoțiilor, a prieteniei și a înțelegerii pentru elevii celor doua clase, care, înțelegând rostul acestui eveniment, au oferit câte o îmbrățișare tuturor persoanelor dragi din clasă. Copiii și-au exprimat sentimentele și prin intermediul biletelor adresate atât colegilor care au un comportament demn de urmat, cât și celor care sunt uneori, mai violenți. Mesajele au fost depuse în cutia poștală a non-violenței, iar cele care au surprins aspecte importante au fost citite în cadrul întâlnirii de la sfârșitul zilei. 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: