O NOUĂ… SĂRBĂTOARE MUZICALĂ… LA SIBIU!

Riiii

În perioada 23-25 iulie sunteți invitați la Musica Ricercata Festival Op.3, eveniment ce își propune aducerea la lumină a unor muzici pierdute în biblioteci sau arhive și descoperirea lui Joseph Haydn (denumit și „părintele simfoniei”) dintr-o perspectivă a Transilvaniei.

Deschiderea festivalului va avea loc vineri, 23 iulie, la Sala Thalia, cu o discuție-recital. Eugen Ciurtin, Bogdan Tătaru-Cazaban și Iulian Ochescu ne vor introduce în lumea manuscriselor lui Mircea Eliade, dar mai ales în universul său sonor, fiind interpretate lucrări din repertoriul pianistic al lui Eliade.

Sâmbătă, 24 iulie, sunteți invitați la o discuție despre muzica din Transilvania cu muzicologul Gabriel Banciu și dirijorul Gabriel Bebeșelea, iar seara la recitalul de harpă clasică al Mariei Bîldea, la Biserica Evanghelică Sfântul Ioan (Johanniskirche).

Potrivit organizatorilor, ultima zi de festival va debuta cu o discuție dintre Emil Hurezeanu și Radu Vancu despre cultura transilvăneană ca sursă de inspirație. Orchestra Musica Ricercata, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea va interpreta pe scena de pe lac din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului un repertoriu care demonstrează sincronismul dintre Europa de Vest și Transilvania. Printre operele interpretate se numără și o premieră modernă istorică: uvertura unei opere compuse în 1812 de Valentino Fioravanti, a cărei acțiune se petrece la Sibiu. Opera „La foresta d’Hermanstad (Pădurea Sibiului)” a fost descoperită în Italia de dirijorul Gabriel Bebeșelea, iar uvertura ei va răsuna acum după 209 ani, fiind o avanpremieră a producției operei complete pregătită pentru anul 2022.

Accesul publicului la evenimentele din cadrul festivalului este liber, în limita locurilor disponibile. Pentru evenimentele de la Muzeul din aer liber din Dumbrava Sibiului, accesul se realizează în baza biletului sau abonamentului. Toate evenimentele vor fi transmise online pe pagina de Facebook a Musica Ricercata (@EnsembleMusicaRicercata).

Musica Ricercata Festival este un eveniment organizat de Asociația Musica Ricercata și cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2021.

 

 

Îmi place

Comentează

Distribuie

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: