O șansă pentru cei care nu iau bac-ul în primă instanță

Ministrul Educației, Remus Pricopie, are în vedere „instituţionalizarea” meditaţiilor pentru cei care nu reuşesc să promoveze bacalaureatul, în ideea de a le acorda tuturor  o şansă în plus, într-o sesiune specială de examene.

„Niciun sistem din lume nu are rată de succes de sută la sută. Atunci când ai 200.000 – 300.000 de copii într-un ciclu, unii vor fi foarte buni, unii medii, unii nu vor ţine acelaşi ritm de pregătire. Nu trebuie să-i pedepsim pe cei care nu reuşesc de prima dată, trebuie sprijiniţi. Prin urmare, la Ministerul Educaţiei lucrăm la un proiect ca instituţiile de învăţământ acreditate, respectiv liceele şi universităţile să poată să desfăşoare meditaţii instituţionalizate pentru o perioadă de trei – patru luni, strict cu programa de bacalaureat”, a declarat ministrul Educației prezent la Arad  la o întrunire cu profesorii din mediul universitar.

Conform unei știri difuzate recent de www.dcnews.ro, Remus Pricopie a spus că după aceste cursuri absolvenţii care nu au luat Bac-ul ar urma să fie examaminaţi într-o sesiune de bacalaureat, programată eventual în perioada  februarie-martie. Asta pentru ca până la urmă, cât mai mulți tineri să obțină mult râvnita diplomă, care constituie atuu-ul principal la angajare sau la accederea în învîțîmântul superior.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: