O săptămână până la scadența taxelor și impozitelor locale aferente primului semestru

Administratia locala sibiana anunta ca primul semestru de încasare a taxelor și impozitelor locale se va încheia în data de 31 martie. Aceasta va fi și ultima zi în care persoanele fizice care achită integral impozitul aferent acestui an beneficiază de o reducere de 10% din suma totală datorată. În cele aproape trei luni care s-au scurs de la începutul anului 2015, reducerea a fost aplicată unui număr de 46.379 de persoane fizice care și-au achitat integral impozitul aferent anului 2015. 

“Sibienii sunt conștiincioși în continuare în plata taxelor și impozitelor. Anul trecut am avut un grad de încasare de peste 90% în cazul persoanelor fizice și la fel în cazul persoanelor juridice, iar încasările pentru primul semestru sunt bune. De remarcat este însă și faptul că, numărul de persoane care achită online este tot mai mare. În primele trei luni ale acestui an peste 1.500 de persoane au plătit online, de trei ori mai mulți decât în întreg anul trecut. Noi dorim să încurajăm această metodă de achitare a taxelor și impozitelor, foarte simplă pentru contribuabil care evită astfel aglomerația de la ghișee.” (Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului)

Conform evaluărilor Direcției Fiscale, situația încasărilor este bună în acest moment. De la persoanele fizice, Direcția Fiscală a încasat până la data de 19 martie suma de 14.664.767 lei, cu aproape 1 milion de lei mai mult față de perioada similară a anului trecut, fiind efectuate peste 75.000 de plăți.

În cazul persoanelor juridice, suma încasată până la data amintită a fost de 7.563.955 lei, cu aproximativ 400.000 de lei mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. Trebuie menționat însă faptul că persoanele juridice achită de regulă la data scadentă a semestrului, respectiv 31.03.2015. Firmele au efectuat 4.392 de plăți către bugetul local în primele trei luni ale acestui an.

 

Menționăm că plățile pot fi efectuate la ghișeele Direcției Fiscale din cele două sedii ale Primăriei, pe platforma de e-administrație, dar și la ghișeele oficiilor poștale.

Din 1 aprilie 2015, sibienii care nu au achitat impozitul aferent primului semestru vor achita majorări de întârziere de 2% pe lună sau fracțiune de lună calculată pentru obligațiile de plată principale neachitate la termen.

 

Sursa foto: www.mondonews.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: