ONORANT: Filarmonica Sibiu – Concert de 1 Decembrie la… Ateneul Român

images_foto_112019_1D

1 Decembrie sub imperiul Culturii!

Am început curajos stagiunea Beethovenescu, ne-a ajutat Perjovschi să devenim vizibili, sperăm să vă încânte entuziasmul fiecărui concert. Pentru că vă simțim aproape de noi, vă divulgăm încă o surprizăOrchestra Filarmonicii de Stat Sibiu este invitată la Ateneul Român din București să susțină în premieră Concertul Dedicat Zilei Naționale a României, duminică, 1 DECEMBRIE 2019, ora 19.00”- acesta este mesajul entuziast al artiștilor și conducerii Filarmonicii sibiene.

 

 

Filarmonica Sibiului va fi dirijată de către Cristian LUPEȘ, având doi soliști spectaculoși: Sorin Petrescu (pian) și Doru Roman (percuție).

Același concert va fi prezentat în data de 30 noiembrie și la Sala Thalia, ora 19.00. Pentru că sibienii sunt unici și pentru că evenimentul va fi transmis în direct în toată țara, în data de 1 Decembrie, Filarmonica Sibiu va sustine concertul de Ziua Natională simultan în două spații: Piața Mare din Sibiu și Ateneul Român (București).

Cel mai artistic 1 Decembrie sibian va debuta în 29 noiembrie cu o expozitie de artă românească unică, în foyerul Sălii Thalia a Filarmonicii.

Până duminică 1 decembrie vor fi prezentate publicului tablouri celebre intrate în patrimoniul național: Grigorescu, Luchian, Amman, Tonitza, etc. Operele de artă provin din colecții private, iar după expozitia de la Sibiu și licitatia Artmark (organizatorul expozitiei) tablourile vor pleca în alte colecții private.

La Sibiu avem ocazia unică de a admira timp de trei zile aceste capodopere ale artei plastice românești. Vedeta expoziției este o lucrare semnată de Nicolae GRIGORESCU.

Pentru primul meu 1 Decembrie sibian vă invit să simțim România ca pe o țară a artiștilor talentați, a pictorilor inspirați, a tinerilor curajoși și nonconformiști. Prietenii de la Artmark aduc în Sibiu patrimoniul artistic vizual și muzicienii din toată țara construiesc pe cele două scene (Piața Mare și Ateneu) concertul reprezentativ al Zilei Naționale a României.

Datorăm această performanță sprijinului acordat de către publicul sibian, calității muzicienilor, televiziunii Trinitas dar si deschiderii culturale unice demonstrate constant de către Consiliul Județean Sibiu.

La Filarmonică vom trăi împreună țara pe care ne-o dorim și vom schimba perspectiva cu care privim și ascultăm la această sărbătoare. Haideți să sărbătorim cu responsabilitatea unor promisiuni pe care va trebui să le împlinim în viitor.“, a transmis maestrul Cristian LUPEȘ.

PROGRAM:

29 noimebire – 1 decembrie: Expozitie Artmark Sala Thalia. intrare pe bază de bilet.

30 noimebire: Sala Thalia Sibiu, ora 19.00

Concert Extraordinar dedicat Zilei Naționale ÎNTÂI Decembrie: intrare pe bază de invitatie

1 decembrie: Ateneul Român București, ora 19.00

Concert Extraordinar dedicat Zilei Naționale ÎNTÂI Decembrie

1 decembrie: Piața Mare Sibiu, ora 19.00

Transmisiune Live a concertului de la Ateneu.

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu

Dirijor Cristian Lupeș

Soliști: Sorin Petrescu si Doru Roman

asCULTă:

Liviu Dănceanu: “Concerthymn”

Gabriel Mălăncioiu: “Percutrance”

Petre Elinescu: “Scenă pastorală română”

Andrei Tănăsescu: “Ciuleandra” (orchestrație Sorin Petrescu)

George ENESCU: POEMA ROMÂNĂ

Prezintă: Cătălin Sava

Invitațiile pentru cocnertul de la Sibiu pot fi procurate de la Casa de Bilete a Filarmonicii începând de miercuri, 20 noiembrie 2019. Informații la telefon 0735566486.

Parteneri strategici: Consiliul Județean Sibiu, Trinitas TV, Artmark

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: