Operatorii economici furnizori de servicii de utilitate publică și instituțiile publice trebuie acum să accepte plata cu CARDUL!

images_foto_112016_CARD

Klaus Iohannis a semnat, marți, 8 noiembrie, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea OUG 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, informează Administrația Prezidențială. Concret, operatorii economici furnizori de servicii de utilitate publică și instituțiile publice care încasează impozite, taxe, amenzi au obligația să accepte și plata cu cardul.

Pentru această lege care modifică și completează OUG 193/2002, președintele Klaus Iohannis ceruse reexaminarea pe motiv că actul normativ primit spre promulgare conținea unele dispoziții ce puteau genera incertitudine juridică și lipsă de previzibilitate în aplicare.

Deputații au adoptat proiectul în varianta Senatului, care a amendat textul de lege inițial, la solicitarea președintelui.

Potrivit textului adoptat, operatorii economici furnizori de servicii de utilitate publică și instituțiile publice care încasează impozite, taxe și amenzi au obligația să accepte încasări și prin intermediul cardurilor de credit și debit, consemnează romaniatv.net .

Demn de precizat, una dintre prevederile adoptate se referă la faptul că „operatorii economici pot acorda avansuri în numerar la terminalele de plată, în baza contractelor încheiate cu instituțiile acceptante”.

Potrivit sursei citate, avansul în numerar, de maximum 200 de lei, poate fi acordat de operatorii economici cu cifra de afaceri mai mare 10.000 de euro. Tranzacția este asimilată retragerii de bani din bancomat. 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: