Opinie: Industria romaneasca in picaj. Singura industrie aflata in crestere e industria minciunilor guvernamentale

Cifra de afaceri in industrie este de trei luni consecutive in cadere. Industria metalurgica si industria petrochimica sunt in picaj. Singura industrie aflata in crestere e industria minciunilor guvernamentale.

Cum e viața românilor alături de USL? Mai taxată și mai șomeră. Până acum avem 20 de majorări sau noi taxe și impozite. Numărul șomerilor înregistrați (conform BFM) a crescut cu aproape 40.000 persoane în luna ianuarie 2013, comparativ cu aceeași lună a anului 2012.

Guvernul USL se confruntă deja cu o primăvară a protestelor. Creşterea taxelor, a preţurilor şi a şomajului determină nemulţumiri sociale accentuate şi demonstrează eşecul Guvernului în crearea de noi locuri de muncă. Unde este milionul de noi locuri de muncă promise în campania electorală? Românii nemulţumiţi de nepăsarea Guvernului au început primăvara protestelor.

Angajaţii de la Mechel Câmpia Turzii au intrat în a treia săptămână de proteste. Angajaţii de la Mechel Târgovişte au început şi ei protestele. La fel au procedat cei din Bârlad împotriva exploatării gazelor de șist, dar și angajații de la Dacia împotriva taxei pe timbru.

Guvernul nu a dovedit niciun pic de interes, nicio soluție şi nicio brumă de compasiune. Comportamentul guvernanţilor e la fel de indiferent ca și în cazul Oltchim, unde peste 3200 de familii sunt direct afectate și alte zeci de mii de familii indirect afectate.

Care e reacția Guvernului? USL introduce zilnic noi taxe și impozite. Azi, în Comisia de Buget-Finanțe, am retrimis către Guvern proiectul de Lege pentru aprobarea OUG 5/2013 care prevede introducerea unui nou impozit în sectorul energiei electrice și al gazului natural.

PDL spune stop creșterii taxelor! Sugrumăm producătorii, mediul de afaceri în ansamblu. Nepăsarea lui Victor Ponta și a Guvernului USL nu e o soluţie. Problemele nu dispar ignorându-le, ci rezolvându-le.

Andreea PAUL,

Deputat de Țara Oașului, Satu Mare

Comisia de Buget-Finanțe

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: