OPINII. CE SPUN REPREZENTAȚI AI DEPARTAMENTULUI DE STAT AL SUA ȘI PROFESORI AI UNIVERSITĂȚII BUCUREȘTI DESPRE CE SE ÎNTÂMPLĂ ACUM ÎN ROMÂNIA

*** Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Mark Toner, a luat atitudine față de ce se întâmplă în România. Acesta a declarat că proiectele recent adoptate de Guvernul Grindeanu slăbesc, în opinia sa, lupta împotriva corupției, precizând că SUA sunt profund îngrijorate cu privire la situația din țara noastră.

„Statele Unite sunt profund îngrijorate de măsurile recente adoptate de Guvernul României care subminează statul de drept și slăbesc responsabilitatea în cazul infracțiunilor financiare și actelor de corupție”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Mark Toner, citat de Associated Press.

În același context, Mark Toner a mai spus ca în acest moment sunt în joc credibilitatea externă a României și atractivitatea țării noastre pentru investitorii străini.

De altfel, ar fi de amintit că șase țări partenere ale României – Belgia, Canada, Franța, Germania, Olanda și Statele Unite ale Americii – au solicitat imperativ Guvernului Romaniei să nu „dea inapoi” în lupta anticorupție.
„Noi, partenerii internationali și aliații României, ne exprimăm profunda îngrijorare referitor la acțiunile Guvernului României din noaptea de 31 ianuarie 2017, care au subminat progresele României în ceea ce privește statul de drept și lupta împotriva corupției din ultimii zece ani”, se arată în documentul redactat in limba engleză citat de m.ziare.com. (n.n. Documentul a fost transmis miercuri, 1 februarie)


***„
Guvernul României a abandonat (…) contractul social cu românii. La adăpostul întunericului și al minciunilor, în disprțt total față de încrederea cu care a fost învestit de milioane de români, Guvernul României a legalizat furtul, necinstea, ilegalitatea„. Este acesta un fragment dintr-o scrisoare făcută publică de un grup de profesori de la Universitatea București.
„Cabinetul Grindeanu ne-a transmis ieri mesajul că munca onestă și respectarea legii sunt pentru cei mai puțin norocoși, iar furtul și disprețul față de legile care guvernează ordinea socială sunt privilegiul celor aleși„, se arată în document.

În document se mai spune că „reprezentanții comuniății academice a Universității din București condamnă public deciziile luate de Guvern împotriva statului de drept și solicită intervenția instituțiilor abilitate ale statului pentru stoparea intrării în vigoare ale ordonanței menționate„, mai precizează autorii, conform Hotnews.
Semnatarii apelului publicat și de b1.ro, sunt prof. dr. Mircea Dumitru- Rector al Universității din București, prof. dr. Marian Preda- Președinte al Senatului, prof. dr. Romiță Iucu- Prorector, prof. dr. Magdalena Platiș- Prorector, prof. dr. Laurențiu Leuștean- Prorector, prof. dr. Liviu Papadima- Prorector, conf. dr. Constantin Mihailciuc- Prorector, prof. dr. Laurențiu Vlad- Prorector, Prof. dr. Bogdan Murgescu- Director CSUD, Academician Marius Andruh- profesor al Universității din București.

 

 

 

Foto: virgin radio romania

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: