Organizatorii “Serbarilor Zapezii”, nemultumiti de atitudinea consilierilor judeteni: Se face confuzie intre “Carnavalul Zapezii” si “Serbarile Estivale ale Zapezii”

Dupa ce “Serbarile Zapezii" a primit zero finantare de la Consiliul Judetean, iar presedintele comisiei de evaluare si selectie a programelor sportive, Adrian Besoiu, a catalogat evenimentul ca “divertisment, amuzament, carnavalism”, organizatorii spun ca se face o confuzie intre doua serbari organizate de aceeasi fundatie.

Ne exprimam nedumerirea si regretam faptul ca, la nivel oficial, se face confuzie intre doua dintre cele mai importante acţiuni ale fundatiei, Carnavalul Zapezii, actiune de divertisment si cultura montana, care se desfasoara in luna februarie si Serbarile Estivale ale Zapezii, din luna iunie, care includ competitii sportive din calendarul national si international al unor discipline sportive ca snowboard, cros, parapanta. Intelegem insa faptul ca trebuie gasita o explicatie, o justificare, pentru o decizie care a starnit numeroase zambete si interpretari de tot felul”, spune Marius Olariu, presedintele Fundatiei Balea Lac.

Cu toate ca finantare din partea Consiliului Judetean nu va exista pentru “Serbarile Zapezii”, organizatorii nu vor renunta la niciuna din activitatile programate.

Anual, la Balea Lac, in luna iunie au loc concursuri de slalom schi si snowboard, concursuri de cros montan, concursuri de tir, concursuri de mountain-bike, partide de fotbal si volei pe zapada, concurs de tras cu franghia, demonstratii de salt cu parapanta si aterizare la punct fix.

In ultimii opt ani, actiunea sportive a fost mereu sustinuta de Consiliul Local.

Anul acesta, “Serbarile Zapezii” vor incepe sambata, 8 iunie, incepand cu ora 11.00, la Balea Lac, la peste 2000 de metri altitudine.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: