Padurile sibiene, jumulite inainte de Craciun: O tona de cetina de brad, confiscata de politistii sibieni!

Aproximativ o tona de cetina de brad a fost confiscata de politistii sibieni dupa ce sase oameni au fost depistati, ieri, transportand cetina fara a avea acte. Pe langa cetina, politistii sibieni au gasit si brazi, dar si lemn pentru foc.

Padurile de la Cartisoara, Arpasu de Sus, Racovita si Porumbacu de Jos au fost „jupuite” inaintea Craciunului. Aproximativ o tona de cetina de brad a fost rupta din brazii din parurile care apartin de cele patru localitati iar mai multi brazi au fost taiati pentru a fi vanduti.

La Arpaşu de Sus, trei sibieni, în vârstă de 47 ani, 46 ani şi 22 de ani, au tăiat şi transportat din pădurea administrată de Ocolul Silvic Arpaşu, un metru cub de lemn foc, specia stejar şi carpen, şi 5 pomi de Crăciun fără autorizaţie şi fără a deţine documente de provenienţă.

Doua autoutilitare au fost oprite in trafic, in apropierea localităţii Cârţişoara, pe tronsonul DN7 C. Una era condusa de o femeie, domiciliată în judeţul Dolj, cealalta, de un bărbat, domiciliat în oraşul Avrig, si transportau 160 de kilograme cetină de brad, pentru care nu au putut prezenta acte de provenienţă.

Alti trei oamnei au fost prinsi de politisti dupa ce au luat cetina de brad din padurile de la Cartisoara, Porumbacu de jos si Racovita.

„Lucrătorii Postului de Poliţie Cârţişoara au depistat, ieri, pe raza localităţii Cârţişoara, un bărbat, în vârstă de 39 ani, domiciliat în judeţul Dâmboviţa, care transporta cantitatea de 400 kg cetină de brad, fără a deţine documente de provenienţă. Un alt bărbat, în vârstă de 29 de ani, domiciliat în judeţul Dolj, a fost depistat pe raza localităţii Porumbacu de Jos, transportând cu un autovehicul cantitatea de 200 kg cetină de brad, fără a deţine documente de provenienţă. Pe raza localităţii Racoviţa a fost depistat V. M. C., în vârstă de 39 ani, domiciliat în localitatea Racoviţa, care a tăiat si sustras fără drept, cetină de brad din pădurea administrată de Ocolul Silvic Avrig, din zona Racoviţa – Valea lui Lasc”, potrivit politistilor sibieni.

Intreaga cantitate de cetina de brad, impreuna cu brazii, a fost confiscata de politistii sibieni.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: