Parinti cu copii-artisti, fiti cu ochii pe stiri! In ce caz puteti primi amenda?

Atentie parinti! Daca aveti copii talentati urmează să câştige bani din reclame, filme, piese de teatru, concerte, videoclipuri sau alte activităţi asemănătoare trebuie să anunţati acest lucru la serviciul public de asistenţă socială, conform unui nou act normativ. Altfel, va paste amenda!

Începând din14 mai, in cazul in care părinţii nu respectă această obligaţie- din ignoranta sau declarand ca nu au stiut de aceasta prevedere, risca sa fie sancţionaţi cu amenzi de până la 5.000 de lei. Potrivit avocet.net,  prevederile referitoare la prestarea de către copii a unor activităţi remunerate sunt incluse în Hotărârea Guvernului nr. 75/2015, publicata în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 115 din 13 februarie. In actul normative mentionat este stabilit că prevederile referitoare la amenzi se aplică după 90 de zile de la intrarea în vigoare a acestuia, adică din data de 14 mai.

Potrivit noilor dispoziţii, părinţii sunt obligaţi, chiar înainte de începerea activităţii copiilor, să informeze serviciul public de asistenţă socială că aceştia vor câştiga bani din filme, reclame sau piese de teatru (printre altele).

 

 

 

 

Sursa foto: www.youtube.com

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: