Parior începător? Descoperă semnificația celor mai comune tipuri de pariuri

images_foto_052018_parior-01

Nu trebuie să deții nu știu ce cunoștințe pentru a juca la pariuri sportive online. Este chiar foarte simplu: dacă vrei să pariezi pe echipa care va câștiga un meci nu trebuie să dai click pe numele formației care crezi că se va impune pentru a adăuga selecția pe bilet. Există multe alte tipuri de pariuri care, pe site-urile agențiilor de pariuri online, sunt exprimate în cuvinte și nu în semne, așa că nu ai de ce să-ți faci griji în acest sens.

 

Cu toate acestea, îți vom explica 10 dintre cele mai comune tipuri de pariuri aplicabile în primul rând meciurilor de fotbal:

1. Pariurile pe rezultatul final al meciului / câștigătorul partidei – În acest caz se folosește clasicul 1X2, deoarece în fotbal avem 3 posibile rezultate, și anume: victorie gazde, egalitate și victorie oaspeți. Pariurile pe victoria gazdelor sau a oaspeților mai sunt numite între pariori sub forma „1 solist”, respectiv „2 solist”.

2Pariul „Egal – Pariul se rambursează” sau Draw No Bet (DNB) – Acest tip de pariu exclude remiza din ecuație, astfel încât vor rămâne numai două variante posibile: victorie gazde și victorie oaspeți. În caz că partida se încheie cu o remiză, mizele vor fi returnate către utilizatori.

3. Pariurile cu „Șansă dublă” – Spre deosebire de pariurile solist, pariurile acestea acoperă două rezultate din cele 3 posibile, putând fii de forma: 1X – Victorie gazde sau egalitate, X2 – Victorie oaspeți sau egalitate sau 12 – Victorie gazde sau victorie oaspeți. Practic, pariul este câștigător dacă unul din cele două semne alese este câștigător.

4. Pariurile pe Totalul golurilor – Pariurile de tipul Sub / Peste sunt extrem de populare la meciurile de fotbal. Linia de bază este de cele mai multe ori Sub / Peste 2.5 goluri. Practic, acea jumătate de gol are rostul de a-i da pariului numai două posibile rezultate, după cum urmează:

Sub 2.5 goluri – pariul este câștigător atunci când se marchează 0, 1 sau 2 goluri;

Peste 3.5 goluri – pariul este câștigător atunci când se marchează cel puțin 3 goluri;

5. Pariurile pe Rezultatul de la pauză – Acestea sunt identice cu cele de pe câștigătorul partidei, având formatul clasic de 1, X și 2, însă fac referire la rezultatul înregistrat la finele primei reprize.

6.Pariurile de tip Pauză/Final – Aceste selecții combina practică două pariuri într-unul singur, și anume pariurile pe rezultatul de la pauză cu cele pe rezultatul final al meciului: 1/1, 1/X, 1/2, X/1, X/X, X/2, 2/1, 2/X, 2/2.  Ca exemplu, 1/1 înseamnă victorie gazde la pauză și victorie gazde la final, X/2 înseamnă egalitate la pauză și victorie oaspeți la final, iar 2/1 înseamnă victorie oaspeți la pauză și victorie gazde la final. Atenție însă, deoarece acest tip de pariu este deseori utilizat de către escrocii care vând ponturi pe Facebook, Twitter și pe diverse alte platforme. Nu plătiți niciodată pentru predicții, ci răsfoiți avancronici și ponturi pentru pariuri sportive pe site-ul comunității pariorilor din România în mod complet gratuit.

7. Pariul pe Scor Corect sau Scor Exact – Pariurile pe scorul final al partidei au de cele mai multe ori cote destul de mari, întrucât probabilitățile de reușită ale acestora sunt relativ mici. De regulă, cotele pentru scorurile 1-0 sau 1-1 sunt cele mai mici, însă există numeroase excepții de la această regulă, cum ar fi cazurile în care echipa care joacă în deplasare este favorită.

8. Pariul pe Gol marcat – Deși în cele mai multe situații au cote infime pentru favoriți, pariurile pe marcarea unui gol de către una dintre cele două echipe sunt deseori preferate de pasionații de bilete cu multe selecții, întrucât au în general șanse mai mari de reușită.

9. Pariurile pe intervalul în care se va marca primul gol sau următorul gol – Acest gen de pariu poate să fie dispus în piețe de 1, 5, 10, 15 sau 30 de minute și face referire la intervalul de minute în care urmează să fie marcat următorul gol. Pariurile pe intervale sunt cel mai des jucate la pariuri live, adică pe parcursul desfășurării partidelor.

10. Pariurile cu Handicap Asiatic sau European – Handicapurile au rolul de a nivela într-o oarecare măsură diferențele dintre două echipe. Practic, una dintre echipe pleacă cu un avantaj virtual, de care se ține cont în economia scorului final. Totuși, acest tip de pariu este ceva mai avansat, așa că nu-l vom detalia aici.

Nu uita că mai există multe alte tipuri de pariuri disponibile pe meciurile de fotbal din ligile de top. Inspectează ofertele operatorilor de pariuri online pentru a descoperi și alte tipuri de pariuri interesante, cum ar fi cele pe cartonașe, cornere, ofsaid-uri și așa mai departe.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: