Pasi simpli de urmat pentru a-ti pregati masina pentru provocarile sezonului rece

Rulmentika 26+Dezmembrari 41

Chiar daca temperaturile din exterior sunt inca in general placute, toamna si ulterior iarna isi vor arata in cele din urma adevarata fata, astfel ca ne vor intampina cu vreme in general capricioasa si cu temeperaturi din ce in ce mai scazute.

Dincolo de aceste schimbari ce se vor produce in natura, sezonul rece vine cu o serie destul de larga de provocari si pentru soferi, care se vad nevoiti inca odata sa isi pregateasca automobilele de conditiile noului sezon. Ultimul lucru pe care un sofer si-l doreste este acela de a fi luat prin surprindere de conditiile specifice iernii. Din acest motiv, orice sofer responsabil ar trebui sa isi pregateasca autovehiculul cu ceva timp inainte ca sezonul rece sa isi intre in drepturi.

Desi in general orice conducator auto ar trebui sa stie cateva lucruri de baza atunci cand vine vorba despre pregatirea corespunzatoare a masinii pentru sezonul rece, nu de putine ori exista posibilitatea ca anumite lucruri sa ne scape. Astfel, am alcatuit pentru tine o lista cu cateva aspecte de baza pe care este recomandat sa le pui la punct inainte ca sezonul rece sa soseasca cu ale sale capricii, deja mult prea bine-cunsocute.

Anvelopele

Chiar daca poate parea putin prematur sa vorbim despre anvelopele de iarna, este bine de stiut faptul ca acestea sunt din ce in ce mai greu de regasit cu cat ne apropiem de sezonul rece. Pe langa faptul ca risti sa nu le regasesti, daca le vei gasi totusi, in mod aproape cert vei fi nevoit sa scoti o suma mult mai mare de bani din buzunar. In acest caz, putem spune ca vechea zicala “omul gospodar isi face vara sanie si iarna car” se aplica perfect in acest context.

Inlocuirea pieselor auto ce prezinta semne de uzura

Un alt mod prin care este recomandat sa te pregatesti pentru sosirea sezonului rece este prin inlocuirea pieselor ce prezinta semne de uzura. Nu mai reprezinta niciun secret faptul ca sansele ca bateria sa cedeze in timpul iernii sunt destul de mari, pentru ca aceasta este mult mai solicitata in aceasta perioada. Concomitent insa, nu strica sa arunci un ochi si asupra altor componente ale masinii. Indiferent daca este vorba despre rulmenti fiabili, placute de frana, baterii auto sau orice alte componente, in prezent este mai simplu ca niciodata sa regasim piese auto pentru Dacia, Opel, Ford sau pentru orice alt model de masina,

Prezenta in masina a echipamentelor auto pentru iarna

Pentru a evita situatiile mai putin placute ce pot aparea in timpul iernii, este recomandat sa te asiguri ca ai mereu in masina cateva obiecte ce probabil deja iti sunt destul de bine-cunoscute. Mai precis, este vorba despre trusa de prim ajutor, patura, lopata, cablu de alimentare, spray pentru dezghetare. Totodata, daca vei circula pe drumuri montante sau neasflatate, este recomandat sa te asiguri ca ai cu tine si un set de lanturi, care vor reduce drastic riscul de a ramane inzapezit undeva departe de orice urma de civilizatie.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: