Patrimoniul Sibiului promovat prin intermediul unui nou site

Patrimoniul istoric si arhitectural al Sibiului este promovat printr-un nou site – www.patrimoniu.sibiu.ro – care face parte din portalul sibiu.ro.

Site-ul prezintă celui care îl accesează centrul istoric al Sibiului, prin prisma clădirilor sale cu o bogată istorie şi valoroase din punct de vedere arhitectural. Sunt prezentate pe acest site 57 de străzi şi pieţe publice cu peste 600 de imobile. La acestea se adaugă bisericile monument istoric şi sistemul de fortificaţii al cetăţii.

 

Fiecare obiectiv este descris cu elementele sale arhitecturale definitorii. Au fost scoase în evidenţă lucarnele de tip ochi, obloanele cu şipci reglabile sau cursivele exterioare. În descriere se regăsesc şi evenimente care au marcat istoria respectivului obiectiv.

 

Secţiunile site-ului trec în revistă străzile Sibiului, imobilele din centrul istoric, bisericile istorice, sistemul de fortificaţii dar şi istoria oraşului. În acest ultim capitol sunt incluse istoria şcolilor sibiene, a tiparului, a medicinei şi a farmaciei în Sibiu, existând de asemenea şi o secţiune dedicată patrimoniului industrial.

 

Site-ul mai include trimiterea către harta interactivă a Sibiului care funcţionează pe portalul sibiu.ro şi pune la dispoziţie şi un album foto cu imagini inedite.

 

Din punct de vedere tehnic, site-ul este interconectat cu informaţiile de pe site-ul de cultură. Site-ul de patrimoniu prezintă foarte multe informaţii însă nu este exhaustiv,  permiţând modificarea şi extinderea secţiunilor în mod simplu.

 

Informaţiile prezentate pe acest nou site de promovare a Sibiului au fost inscripţionate şi pe DVD-uri care vor fi distribuite ca materiale de promovare.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: