Paul-Jürgen Porr: Informațiile potrivit cărora FDGR ar fi folosit bani ilegali în campania de la locale, sunt „FALSE ȘI CALOMNIOASE”! Ce televiziune e arătată cu degetul?

 

Urmare a mai multor știri denigratoare la adresa imaginii FDGR difuzate pe un post tv cu impact național, FDGR a transmis luni dimineață, un comunicat conținând următoarele lămuriri și afirmații:

Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.) respinge ca false şi calomnioase informaţiile difuzate de postul TV Antena 3 în data de 19.02.2017, conform cărora FDGR ar fi folosit bani ilegali în campania pentru alegerile locale din 2016. Nerambursarea unor sume de către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) se datorează exclusiv unor vicii formale din facturile emise pentru serviciile de publicitate electorală, ca de exemplu adresa sau numele organizaţiei scrise greşit sau incomplet. Toate sumele înscrise pe facturi sunt corecte, iar finanţarea campaniei de către F.D.G.R. a fost în întregime legală, ceea ce reiese din raportul de control al AEP. Faptul că AEP nu a decontat întreaga sumă cheltuită de F.D.G.R. în campania electorală nu înseamnă nicidecum că s-ar fi folosit bani ilegali.

 

F.D.G.R. menţionează totodată că dl. Klaus Iohannis din anul 2013 nu mai este preşedintele şi din 2014 nici membru al F.D.G.R. şi nu a avut nicio legătură cu campania electorală a F.D.G.R. pentru alegerile locale din 2016, cum s-a sugerat în ştirea transmisă”.

 

Comunicatul este semnat, în numele Consiliului Director al DRGR de dl Dr. Paul-Jürgen Porr, Preşedinte F.D.G.R.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: