PERSPECTIVĂ: SIBIUL, GAZDA UNUI COMANDAMENT NATO

images_foto_072019_NATO

ONORANT: Un centru de comandă de rang înalt, care va aduce în ţara noastră aproximativ 400 de ofiţeri din ţările aliate va fi găzduit de municipiul Sibiu.

 

În aceste condiții, România devine, clar, un punct crucial pe harta NATO, mai ales în conjunctura actuală. Comandamentul multinaţional va funcţiona în clădirile militare unde în prezent îşi au sediul mai multe instituţii printre care Tribunalul şi Judecătoria Sibiu, potrivit observator.tv.

Demn de știut, încă de anul trecut, de la Summit-ul NATO, organizat la Bruxelles, se stabilise că în România va funcţiona un comandament de 3 stele. Se apreciază că aproape 400 de ofiţeri, dintre care şase generali şi 38 de colonei se vor muta, cu tot cu familii, pentru o perioadă de trei ani, atât cât durează un mandat, la Sibiu.

Lesne de înțeles, prezenţa unui astfel de comandament pe teritoriul ţării noastre nu poate fi decât benefic.

Și poate că Sibiul nu a fost ales întâmplător în această perspectivă, luându-se în considerare impresionanta tradiție militară a orașului, precum și exsitența și prodigioasa activitate a Academiei Forțelor Terestre și a celorlalte instuții de profil care pregătesc la cele mai înalte standarde militarii profesioniști de mâine.

Cornelia Elena Prudaru, purtător de cuvânt Tribunalul Sibiu, citată de observator.tv: Pentru rezolvarea situatiei imobiliare a celor 2 instante avand in vedere raspunsul comunicat de MAPN, Tribunalul Sibiu, cu acordul minim just urmeaza sa initieze procedura de licitatie publica prin care sa fie desemnat noul spatiu in care sa si desfasoare activitatea Tribunalul si Judecatoria Sibiu.

Comandamentul de la Sibiu va avea în subordine mai multe divizii şi brigăzi NATO.

IMPORTANT: România găzduiește în prezent, pe teritoriul său, și alte baze militare româno-americane, baze românești care sunt puse la dispoziția aliatului american: Scutul Antirachetă de la Deveselu, Baza Militară de de Kogălniceanu, Baza Militară Aeriană 71 “General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii și, totodată, Centrul Național de Instruire Întrunită GETICA de la Cincu/Județul Brașov.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: