Peste 170 de polițiști sibieni ieri, „la vânătoare” de fapte antisociale: 74 de sancțiuni pentru nerespectarea ordinii publice, 166 la regimul rutier. Un JDER, salvat din captivitate!

images_foto_022016_0000RUTTTT

Peste 170 de poliţişti din structurile operative ale Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu au acţionat ieri, 27 februarie, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale,și pentru menținerea unui climat de ordine şi siguranţă publică și pentru siguranța rutieră.

Astfel, polițiștii de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase și poliție transporturi au desfășurat 56 de acțiuni și controale pe raza judeţului Sibiu, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural. În urma activităților au fost constatate 6 infracțiuni și aplicate 248 de sancțiuni contravenționale.

*În vederea asigurării și menținerii ordinii și liniștii publice, polițiștii au desfășurat 30 de acțiuni, au constatat 3 infracțiuni și au aplicat 74 de sancțiuni contravenționale, marea majoritate pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991.

*Totodată, pentru prevenirea accidentelor rutiere și creșterea siguranței în trafic polițiștii au desfășurat 16 acțiuni în urma cărora au constatat 2 infracțiuni, dar au aplicat nu mai puțin de 166 de sancțiuni contravenționale ca urmare a încălcării normelor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, din care 50 pentru depășirea regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară, polițiștii rutieri au reținut 9 permise de conducere și 7 certificate de înmatriculare.

*Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Sibiu, în cadrul activităților specifice desfășurate, au constatat o infracțiune âncadrată la Legea vânătorii și fondului cinegetic nr. 407/2006, modificată. Astfel, în urma unei percheziții efectuate la domiciliul unui bărbat din municipiul Mediaș, oamnenii legii au depistat un jder capturat de pe fondul de vânătoare și crescut în captivitate într-una din camerele imobilului.

Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, domiciliat în municipiul Mediaș, este acum cercetat penal sub aspectul sâvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic prin vânătoarea mamiferelor cu mijloace neautorizate, faptă prevăzută și pedepsită de art. 42 alin. 1 lit. n din Legea nr. 407/2006.

Polițiștii au predat jderul gestionarului fondului de vânătoare din care a fost capturat, respectiv A.J.V.P.S. Sibiu, Sucursala Mediaș în vederea eliberării.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: