Peste 37 tone de carne şi produse din carne retrase din magazinele sibiene de la începutul anului

Personalul de specialitate din cadrul D.S.V.S.A. Sibiu, a efectuat în perioada 1 ianuarie – 12 martie 2014 acţiuni de supraveghere a activităţii unităţilor din domeniu cărnii care au cuprins 73 controale în abatoare şi la unităţi de procesare carne, 28 controale la depozite alimentare, 113 controale la unităţi de comercializare (hipermarket, supermarket, magazine alimentare) controale în halele din pieţele agroalimentare, precum şi 98 controale în unităţi de alimentaţie publică care în reţetele utilizate se regăsesc produse din carne.

   

    Aşa cum aflăm de la purtătorul de cuvânt al instituţiei, dr Ioan Penţea, în acest scop, la laboratorul D.S.V.S.A. Sibiu, au fost examinate, în perioada menţionată 360 probe din materii prime şi produse finite, pentru verificarea parametrilor fizico chimici şi 784 probe pentru analize microbiologice, toate probele fiind în parametrii legali admişi.

Ca urmare, au fost retrase de la comercializare, în acest an, (şi la solicitarea agenţiilor economici) 37,5 tone carne şi produse din carne (13 tone din abatoare, 5,1 tone din unităţi de procesare şi 19,4 tone din unităţi de comercializare) produse care au depăşit termenul de valabilitate, sau prezentau deficienţe tehnologice şi organoleptice, devenind improprii consumului uman, produse care au fost distruse în unitatea Protan.

    De asemenea, toate probele, indiferent de natura acestora, la care sunt constatate substituiri, falsificări, depăşiri ale limitelor specificate sau prezenţa unor compuşi interzişi, etichetare necorespunzătoare, sunt notificate D.S.V.S.A. din judeţul de provenienţă al probelor pentru efectuarea investigaţiilor şi aplicarea de măsuri asupra lotului de provenienţă.

    Pentru deficienţele constatate inspectorii D.S.V.S.A. Sibiu, au sancţionat cu avertismente şi amenzi, agenţi economici şi operatori comerciali, astfel: 9 amenzi în valoare de 16.400 lei (o fabrică de prelucrat carne, 2 hipermarket, 2 magazine alimentare şi 4 unităţi de alimentaţie publică şi 18  avertismente).       

   

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: