PIESĂ DE COLECȚIE: Lucrarea din bronz dedicată celor două secole de la moartea lui Samuel von Brukenthal. Vă întâmpină la intrarea în Palatul Brukenthal

images_foto_072017_000000BRUUU

Parte din colecția de artă contemporană a muzeului (inv. S551), lucrarea din bronz dedicată celor două secole de la moartea lui Samuel von Brukenthal (1803 – 2003) aparține artistului Kurtfritz Handel. Acum poate fi văzută la intrarea în Palatul Brukenthal.

Evident inspirat de portretul de secol XVIII pictat la Viena, omagiul lui Kurtfritz Handel aduce în plus, o notă emoționantă, anume elementul testamentului din mâna baronului, subliniind prin aceasta, așa cum sunt de părere oficialii celui mai vechi muzeu de la noi, importanța moștenirii culturale al cărei bicentenar îl sărbătorim anul acesta. 
*Kurtfritz Handel (1941 – 2016) a studiat sculptura şi istoria artei la Academia Naţională de Artă din Cluj-Napoca. Stabilit în Germania din 1985, artistul utilizează în sculptură metode artistice proprii picturii, potrivit aprecierilor criticilor de artă.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: