Pirotehnicienii sibieni la datorie: Proiectile de… „mini-vacanță”

images_foto_082019_1PROIECTIL

Pe perioada minivacanței de Sf.Maria, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a desfășurat două misiuni pirotehnice, ca reacții în urma apelurilor venite pe numărul de urgență 112.


Prima misiune s-a desfășurat în data de 16 august a.c., în jurul orei 16.00, în urma unui apel care sesiza identificarea unui proiectil în zona montană a localității Avrig. Misiunea specialiștilor pirotehnici a fost una de durată datorită accesului în zona în care se afla proiectilul. Intervenția s-a încheiat în siguranță, proiectilul perforant de război de calibrul 76 mm fiind ridicat, transportat și depozitat în vederea distrugerii ulterioare.
Cea de a doua misiune s-a desfășurat în data de 18 august a.c., în jurul orei 20.00, urmare a unui apel care anunța descoperirea unui proiectil în zona localității Porumbacu de Sus. Specialiștii pirotehnici s-au deplasat prompt la fața locului, procedând și de această dată, la cercetarea, identificarea, ridicarea, transportarea și depozitarea în vederea distrugerii ulterioare a unui proiectil exploziv, calibrul 100 mm.

IMPORTANT: Pirotehnicienii sibieni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Foto: ISU SIBIU

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: