Pledoarie pentru carte și lectură… Mesaj din partea bibliotecii din comuna Nocrich

Dragi prieteni,o să vă vorbesc despre lectură. O să vă povestesc de ce sunt importante bibliotecile. O să vă sugerez că cititul , cititul de plăcere, este unul din cele mai importante lucruri pe care le poate face cineva. Doresc să vă vorbesc despre ce face CITITUL? La ce este bun?

Cititul te obligă să înveți cuvinte noi, să gândești gânduri noi, să nu te oprești. Să descoperi că cititul în sine este o plăcere.

Navigam într-o lume a cuvintelor, cuvintele sunt acum mai importante ca oricând și pe măsură ce lumea alunecă spre Internet, noi trebuie să o urmăm, să comunicăm și să înțelegem ce citim.

Oamenii care nu se pot înțelege, nu pot face schimburi de idei, nu pot comunica iar programele de traducere nu sunt atât de performante.

Nu cred că există vreo carte care să nu fie bună ,mai ales pentru copii.

E nevoie să-i lăsăm pe copiii noștri să citească orice vor,pentru a citi cu plăcere ,nu pentru că așa trebuie .

Uitați-vă în jurul vostru: vorbesc serios. Luați o pauză pentru un scurt moment și priviți în jur.

Sunt copii la varsta de 10-11 ani și nu știu să citească,mai rău ,sunt adulți analfabeți…. Cred că avem o responsabilitate față de viitor ,obligațiile noastre către copii, către adulții în care se vor transforma acești copii…să comunicăm clar, să spunem ce vrem.

Albert Einstein a fost întrebat odată -ce am putea să facem să avem copii inteligenți?

Și știți ce a răspuns ?-replica simplă și înțeleaptă, deopotrivă.

-Dacă vreți să aveți copii inteligenți, a zis el, citiți-le basme. Dacă vreți să fie și mai inteligenți, citiți-le mai multe basme.

Eu, Anghel Paraschiva -bibliotecar de meserie -vă invit la biblioteca,locul unde oamenii merg pentru informații,unde ne sunt deschise porțile viitorului.

CITEȘTE e cel mai important lucru pe care îl poți face !!!

Un mesaj înțelept, binevenit, necesar! Poate, mai mult, un SEMNAL Din partea Bibliotecii Nocrich. Pentru părinți, bunici și dascăli. Pentru binele tinerei generații!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: