PND: „ADEVĂRUL POATE ÎNSEMNA PRĂBUȘIREA ÎNCREDERII ÎN JUSTIȚIA ROMÂNĂ!”

Nici nu s-au stins bine ecourile recentei campanii electorale, nici nu s-au încheiat scandalurile și declarațiile vârtoase sau acide prilejuite de goana după vreun scaun de primar sau consilier, că tot reizbucnește. La un nivel mult mai înalt. În fond, se apropie… toamna electorală. Ambițiile cresc și, odată cu ele, proporțional, reizbucnesc scandalurile pe scena politică.

Iată, spre exemplu, comunicatul remis azi de PND:

„PARTIDUL NAȚIONAL DEMOCRAT a luat act de acuzațiile nominale, de o gravitate excepțională, aduse de fostul Președinte Traian Băsescu oamenilor pe care, mai ieri, îi promova în funcții, în speță șefa DNA, Laura Codruța Kovesi și directorul adjunct al SRI, Florian Coldea.

Ne exprimăm indignarea și îngrijorarea cu privire la gravitatea si implicațiile acestor acuzații de înscenare a unor dosare penale pentru anumiți demnitari, șefi de instituții ale statului român sau oricine altcineva, trecând peste faptul că fostul Președinte face referire numai la oamenii apropiați dumnealui, dar luând în calcul faptul că face aceste afirmații nu din postura unui cetățean de rând, ci din postura unui fost șef de stat.

In aceste condiții și având publice aceste acuzații nominale, considerăm că se impune sesizarea din oficiu, de urgență, a Parchetului General cât și a CSM cu privire la aceste afirmații. Totodata PND solicita înființarea unei comisii de anchetă în cadrul Parlamentului care să analizeze veridicitatea acestor afirmații și, în cazul în care acestea se dovedesc reale, să dea sansa tuturor celor care au fost nedreptățiți să își poată proba nevinovăția, iar cei care au înscenat astfel de acuzații să răspundă în fața legii.

PND trage un semnal de alarmă și consideră că aceste afirmații, adevărate sau false, nu trebuie trecute cu vederea nici de către media, nici de către liderii partidelor și, mai ales, de către instituțiile în măsură să lămurească lucrurile.

De asemenea, PND cere, în numele tuturor cetățenilor români, punctul de vedere al instituțiilor abilitate să verifice veridicitatea acestor informații exprimate în spațiul public, care pun sub semnul întrebării existența statului de drept în România și pot genera PRĂBUȘIREA ÎNCREDERII oamenilor în justiția română, în care statul, adică cetațeanul, a investit enorm în ultimii ani.”

*Comunicatul este transmis de Departamentul de comunicare PND.

 

 

 

 

 

Sursa foto: www.jurnalistii.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: