Pod româno- chinez. ULBS, pilon de nădejde!

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a condus o delegație care s-a deplasat, în perioada 20 iunie–03 iulie 2014, ȋn China cu scopul de a deschide noi căi de colaborare ȋntre instituțiile de ȋnvățământ din România şi cele chineze.

         Așa cum aflăm de la conducerea prestigioasei instituții, din delegație au făcut parte reprezentanți ai Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, precum și ai următoarelor instituții: Inspectoratul Şcolar Județean Sibiu; Universitatea din Petroşani; Şcoala gimnazială „Regele Ferdinand” Sibiu; Şcoala generală Nr. 1 Sibiu; Şcoala gimnazială „Matei Basarab” din Turnu Roşu; Liceul „J. Lebel” din Tălmaciu; Liceul de arte „S. Toduța” din Deva.

         Prin intermediul Institutului Confucius din Sibiu, primul Institut Confucius din România și cel mai activ, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a reușit să creeze infrastructura necesară dezvoltării relațiilor academice cu China.

         Concret, universitatea sibiană își propune să popularizeze acest exemplu de bune practici prin sprijinirea instituțiilor de învățământ preuniversitar și a mediului de afaceri din Sibiu în dezvoltarea de parteneriate cu omologii chinezi.

         ”Noi avem deja o tradiție în derularea de proiecte solide cu China și ne dorim să transmitem din know how-ul acumulat de-a lungul timpului si colegilor din preuniversitar, dar și celor din mediul de afaceri.”, a spus prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.

Au avut loc ȋntâlniri la Universitatea de Limbi Străine din Beijing, Institutul Confucius din Beijing și alte unități de ȋnvățământ, precum Liceul Luxun cu care Şcoala gimnazială ”Regele Ferdinand” din Sibiu a semnat un acord de parteneriat.

„Ne dorim să introducem cursuri nu doar de limbă, ci și de istorie și cultură chineză chiar din ciclul primar. Urmărim pe viitor organizarea de schimburi de profesori și elevi și familiile lor între România și China.”-  susține, în acest context, Ștefan Firu, Inspector Școlar General.

Demn de remarcat, s-au purtat discuții ample privind intensificarea acestor relații, schimburile de elevi, studenți şi profesori, colaborarea ȋn domeniul cercetării ştiințifice, dar şi facilitarea dezvoltării de relații ȋntre organizațiile și companiile din China şi cele din România.

De buna colaborare cu partenerii chinezi vor beneficia și viitorii studenți ai Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, care începând cu 14 iulie se pot înscrie la unul dintre cele aproape 80 de programe de studiu puse la dispozitie de ULBS.

 

 Sursa foto: arcinst.blogspot.com

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: