Poftiţi la Târgul comunităţilor locale, ediţia a IV-a! Târnăvioara si… gospodarii ei!

Duminică, 8 noiembrie (adică mâine!), în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, va avea loc a IV-a ediţie a evenimentului Târgul comunităţilor locale. Acţiunile gândite de organizatori vor avea loc la Târgul de ţară din muzeu, iar ele au ca subiect comun localitatea Târnăvioara. Evenimentul va astepata între orele 11 şi 16.

La acest târg va participa întreaga comunitate din satul Târnăvioara, Copsa Mica, judetul Sibiu.

Asa cum anunta organizatorii, vor fi prezentate valorile de patrimoniu ale acestei localităţi de pe valea Târnavei Mici printr-o expoziţie în aer liber cu elemente de arhitectură. La Târgul de ţară va imbie, spre degustare, reţete traditionale specifice acestei zone, cum ar fi ciorba de cartofi cu tarhon, gulas de porc şi lichiu cu gris si smantana.

Producătorii tradiţionali vor aduce spre vanzare conserve de toamnă, murături asortate, gogoşari umpluţi cu struguri, gogoşari cu conopida, gem de prune cu mere, dulceata de… dovlecel, compot de prune, compot de struguri, zacusca cu vinete, zacusca cu ciuperci şi zacusca cu fasole. Bunatati preparate cu un ingrediente speciale, precum trudnicie, dragoste si… traditie! Toate acestea vor fi preparate în atelierul de gastronomie din cadrul proiectului.

 

 

 

Credit foto: Silvana Armat, Gabriela Cuzepan

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: