Politica, disecata de la Pentagon pana la… carciuma! Dar Mai bine ei cu-ale lor, noi cu-ale noastre!

Şeful Pentagonului, Chuck Hagel, va începe miercuri un turneu de 12 zile, urmând să se deplaseze în Singapore, Belgia, România şi Franţa. Acest turneu va începe cu o scurtă deplasare la baza militară Elmendorf din Alaska, unde secretarul american al Apărării va evalua capacităţile de apărare antirachetă, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al lui Hagel, contraamiralul John Kirby, dupa cum consemneaza  Mediafax.

Conform sursei citate, ulterior acestei vizite, Hagel va fi prezent, pe 3 şi 4 iunie, la reuniunea miniştrilor Apărării din cadrul NATO, prima întâlnire de acest tip “după incursiunile Rusiei în Ucraina”, cum sustine Kirby.

…Intre timp, mai in gluma mai in serios, evolutia evenimentelor care scriu istorie acum in Ucraina face furori de la cel mai inalt nivel pana… in gura oricui sta zilele acestea atintit la stiri.

Ehei, … si ce discutii se aprind de la prima ora si pana tarziu, in seara, chiar si… la carciuma, intre d-alde veterani de vorbe, la o glaja cu tarie!

Domnu-i sus, doar El stie ce ni-i sortit, spune unul, mioritic. Altul, incurajator:  Apoi, noi sa stam cu mintea acasa. Orice-ar fi, sa nu ne tememe. Noi suntem pui de lei, ca doar Sibiul o ramas fabrica de ofiteri si popi si ne-a feri Domnul. Si-ai nostril, slava, stiu a manui puscociul, dar sunt la o adica, mult cumpatati si cu frica doar de Al de sus. Pacea-i mai buna ca toate. Ei cu ale lor… noi cu ale noastre.

Si asa, din vorba in vorba, razbelul- viu sau mort- trece din gura in gura, pe nemestecate. E subiectul zilei, mai ceva ca la canalele de stiri. Mai cu seama ca se anunta asa vizite cu staif… 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: