Politica romaneasca accepta limbajul… „colorat”?

Intr-un articol publicat azi, ampress.ro evoca comentariul cu ton de pamphlet postat recent de fostul presedinte, Tarian Basescu, pe o retea de socializare, probabil ca sa vada tot romanul cat de mult a decazut discursul politic, pentru ca dincolo de “tonul” acestui text, exista un MESAJ CLAR, si se desluseste perceptia pe care o are basescu in ceea ce priveste politicienii care ocupa in ierarhia conducerii tarii locurile I si II.

Abunda, din pacate, exprimari nefericite, combinate intr-un limbaj de argou si jargon, afirmatii deloc inspirate care nu trimit catre vocea unui personaj politic… ci cu totul in alt plan:

„Cînd interesul național este să-l faci de rahat pe Iohannis, se procedează după cum urmează:

1. PM Victor Ponta i-a promis, la un moment dat, lui Iohannis ca îi va rezolva dorința cu triplarea salariului, dar așteaptă un moment potrivit;

2. Se numește în funcția de PM-interimar un general care se culcă şi se scoală cu interesul național în gură;

3. Generalul interimar îi promite președintelui că-i poate satisface imediat pofta de triplare a salariului, cu condiția ca şi președintele să susțină public acest lucru;

4. Președintele acceptă jocul în timp ce interimarul îl asigură că şi turcitul şchiop este de acord;

5. Președintele face declarația de susținere a triplării propriului salariu, interimarul interesului național emite OUG prin care se ţine de cuvînt, dar uită să-i spună parvenitului însetat de triplarea salariului că a fost bine împachetat şi introdus într-o capcană;

6. După două zile de dezbatere publică sub un pretext bine regizat, vine turcitul şchiop şi spune: nu mai vreau să-ţi triplez salariul, pentru că nu-i corect față de popor.

Şi uite așa, din interes național, un papagal este lăsat fără pene de i se vede târtiţa.

Oprea, Ponta, Mihalache şi Iohannis au jucat toți într-o piesă bine regizată public, dar numai unul nu a știut că rolul său este acela de papagal fără pene.

PS. Dorința de parvenire l-a făcut pe papagal să solicite modificări şi dotări care vor depăși două milioane euro la vila LAC 3. Ce-o să ne distrăm cînd se va afla public că nu se mai poate aloca toată suma, drept pentru care se va declara lucrarea gata, doar că vila nu are montate ușile, geamurile, duşurile şi wc-urile. Să vedeți cum o să-i piară președintelui pofta de a mai cere demisia PM”.

Alte comentarii sunt… de prisos. Oricum, intrebarea din titlu ramane, cu siguranta, una… retorica!

 

 

sursa foto: www.24monden.net 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: