POVESTEA CE CREȘTE DIN LUT: TÂRGUL OLARILOR – EVENIMENTUL WEEKEND-ULUI ÎN SIBIU

images_foto_082017_0000000000OL

Graiul pămânutului e însăși traiul și legenda lutului…

Sâmbătă, 2 septembrie 2017, și duminică, 3 septembrie 2017, meșterii olari deschid mare și fain târg în Piața Mare din Sibiu. Cel mai longeviv eveniment cultural al Sibiului, Târgul Olarilor va marca a 51-a ediție în acest an.

 

Poftiți, dară și vă bucurați de cum crește de generații, din lut și dibăcie, o poveste vie, cu meșteri, oale, roți și trudă… Din Corund, Braniştea, Horezu, Oboga, Rădăuţi, Baia Mare şi Obârşa au fost invitaţi, la Târgul Olarilor de la Sibiu, peste 200 de meşteri neîntrecuți, deopotrivă veterani ai olăritului dar şi tineri care au deprins tainele meşteşugului de la părinți și bunici și care vor, la rândul lor, să ducă această taină mai departe și s-o dăruiască noilor generații.

Judeţul Sibiu va fi reprezentat anul acesta de un număr de şase olari şi de Fabrica de Teracotă Mediaş, Atelierul Scout Nocrich, Asociaţia „Tonal” Sibiu „Acţiune pentru Şanse Egale”, Asociaţia Monumentum Atelierul de Ţiglărie Tradiţională din Apoş, un loc care nu demult l-a impresionat chiar pe Prințul Charles.

așa cum ne încredințează organizatorii, după tradiție, oferta Târgului din Piața Mare va fi foarte diversificată, de la oale, ulcele, blide, căni, cahle pentru soba de teracotă, clopoței la instrumente muzicale și ceramică decorativă și figurativă. În plus, copiii pot deprinde tehnici de bază în modelarea lutului și decorarea ceramicii, în atelierul special deschis pentru ei, iar cei mari pot urmări demonstrațiile la roata olarului, oferite de meșteri.

 

*Ediția 2017 a Târgului Olarilor este organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale “Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA.

 

Programul evenimentului:

Târgul Olarilor se desfăşoară în zilele de 2 şi 3 septembrie 2017, în Piaţa Mare din Sibiu, şi este deschis vizitatorilor între orele 9.00 – 20.00

 

Evenimentele sunt finanţate de Consiliul Judeţean Sibiu.

Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: