“Pregătit pentru maine”

“Pregătit pentru mâine” este proiectul prin care tinerii din Centrele de plasament “Gulliver” si “Tavi Bucur” vor beneficia de 6 ateliere de educatie non-formală. Începând cu data de 19 august prin acest proiect tinerii institutionalizati din Sibiu vor fi învătati să comunice, să se prezinte la un interviu, să aibă curajul să fie ei însisi, să ceară să fie vazuti ca orice alt tânăr din comunitate si să îsi dezvolte anumite abilităti, esentiale pentru ei, după ce părăsesc sistemul de protectie. Activitătile vor avea loc de două ori pe lună si vor îmbina jocuri, exercitii, activităti creative, dialoguri deschise si biblioteca vie pentru tinerii beneficiari.

 

          „În cadrul atelierelor vom aborda trei teme pe care le vom pune sub forma unor ateliere interactive si le vom duce către beneficiarii Centrelor de plasament Gulliver din Sibiu si Tavi Bucur din Cisnădie. Cele trei teme sunt: “prieteni si anturaj”, “laborator de creativitate” si “dialog despre carieră”, teme abordate de echipa noastră de traineri în perioada 19 august – 2 octombrie”, sustine Aura Cristiana Serea, manager ReGeneratia.

          „Tinerii care ies din sistemul de protectie specială si îsi caută un loc de muncă, duc lipsa unor competente elementare, care le reduc sansele de angajare pe piata muncii. Prin acest proiect, 20 de tineri institutionalizati, vor avea acces la un program non-formal adresat nevoilor lor si situatiilor de viată cu care se vor confrunta după ce li se încetează măsura de protectie.

          Pe termen mediu si lung, apreciez ca acestora le va fi mai usor să facă alegerile corecte si potrivite în ceea ce priveste cariera profesională, vor deprinde abilitătile necesare pentru a convinge angajatorii că merită sansa de a fi angajati si că au dreptul să fie tratati cu respect si încredere.

          Pe cale de consecintă, proiectul m-a atras din prima clipă si pe lângă faptul că îl sustin cu toată deschiderea, am ales să o sustin si pe Aura Serea, care a alergat la maraton, pentru ca acest proiect să devină realitatea de mâine pentru tinerii noștri”, a declarat Laura Camelia Vîlsan, director executiv DGASPC Sibiu.

          Proiectul este finantat de Fundatia Comunitară Sibiu prin participarea la semi-maratonul organizat în 31 mai 2014 si realizat în parteneriat cu DGASPC Sibiu. “Pregătit pentru mâine!” este parte din programul de educatie non-formală EduAttica, program anual pe care ReGeneratia l-a demarat în această primavară pentru liceenii din Sibiu.

Sursa foto: romania-actualitati.ro

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: