Premiera la Raliul Sibiului: Calificarile decid ordinea de start

Ordinea de start la Raliul Sibiului va fi decisa de calificari. Pentru prima data la Raliul Sibiului, 13 piloti vor fi la start pentru a obtine un loc cat mai bun la plecarea in cursa.

Pentru prima oara in Romania, pilotii prioritari inscrisi la etapa a saptea din Campionatul European de Raliuri FIA vor participa la o sesiune de calificare in urma careia se va stabili ordinea de start pentru prima zi din Raliul Sibiului. Pentru aceasta sesiune, programata joi, 25 iulie, incepand cu ora 08:00, au fost nominalizati 13 piloti: Jan Kopecky, Bryan Bouffier, Francois Delecour, Toshi Arai, Marco Tempestini, Antonin Tlustak, Jaroslav Orsak, Vitaliy Pushkar, Edwin Keleti, Janos Puskadi, Gergo Szabo, Vali Porcisteanu si Dan Gartofan.
Antrenamentele, in care pilotii vor parcurge traseu de doua ori, vor incepe la ora 08:00 iar de la ora 10:00, fiecare pilot va avea la dispozitie un singur tur cronometrat pentru a stabili cel mai bun timp. In functie de timpul obtinut, cel mai rapid pilot isi va alege primul pozitia pe lista de start, urmat de ceilalti 12 piloti prioritari, in functie de clasament, care au intrat in calificari.

Sesiunea de calificare se va desfasura pe circuitul de rallycross din cartierul Strand care va fi parcurs in sensul invers de desfasurare al super specialei. Lungimea totala a traseului este de 3,42 kilometri.
 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: