Premieră marca Junii Sibiului: „Şapte fraţi pentru şapte mirese”

Folclorul… cu carul, ca doar se pun Junii pe jucat! Si sarbatoarea-nvie…! Poftiti de va bucurati, pentru ca ei stau de veghe la hotarul frumosului, cu cantec, joc si traditii nealterate!

 

Hai la nuntă, hai cu toţi

Moşi, părinţi, tineri, nepoţi

Să petrecem împreună

Cu drag şi cu voie bună!

E invitaţia pe care v-o adresează Junii Sibiului, odată cu premiera spectacolului folcloric de teatru muzical – coregrafic: „Şapte fraţi pentru şapte mirese”.

Inspirati ca intotdeauna, demnii urmasi ai trudei maestrului Ioan Macrea vă propun o incursiune de basm în lumea satului tradiţional, pentru a fi părtaşi la unul dintre cele mai frumoase ceremonialuri legate de viaţa omului: Nunta. Vă poftesc, astfel, nu la una, ci la… şapte nunţi, cu miri, mirese, nuni, părinți şi alai, suspin şi speranţă, cu joc şi voie bună! Să petrecem, aşadar, româneşte, împreună cu şapte perechi de miri şi mirese, reprezentând zonele: Bistriţa, Moldova, Sălaj, Dobrogea, Vlaşca, Banat şi Sibiu!

 

Distribuţia:

Ansamblul Folcloric Profesionist CINDRELUL – JUNII SIBIULUI,

Ansamblul folcloric „Ceata Junilor”,

Soliştii: Alexandru Brădățan, Andreea Haisan, Stana Stepanescu, Florin Boita, Răzvan Năstăsescu, Codruța Rodean, Vlăduţa Lupău, Daniel Pop, Gabriel Dumitru, Paul Ananie, Nicu Mâţă,  Izabela Tomiţa, Mădălina Ancuța Mîrza, Șirin Narenji.

Cu participarea lui Bogdan Roman Gheorghe.

 

Scenariul: Theodor Vasilescu

Regia şi coregrafia: Theodor Vasilescu şi Silvia Macrea

Conducerea muzicală: Gabriel Popescu

Ilustraţia muzicală: Ovidiu Mărginean

 

Nu ratatai! 4 noiembrie 2015, ora 18.00, Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu

 Spectacolul folcloric de teatru muzical – coregrafic: „Şapte fraţi pentru şapte mirese” este inclus în programul Festivalului Naţional de Folclor „Ioan Macrea”, ediţia a XVII –a, Sibiu, 4- 6 noiembrie 2015.

Biletele se pot procura de la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu, începând cu data de 19 octombrie 2015, între orele 10.00 – 17.00. Preţul unui bilet este de 15 lei, respectiv 10 lei.

 

Evenimentele sunt finanţate de Consiliul Judeţean Sibiu.

Acţiune co-finanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria  Municipiului Sibiu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: