Premiere la ”Luna Plina”. Vezi despre ce filme este vorba!

Editia a doua a festivalului de film horror si fantastic „Luna Plina” va aduce, in premiera, sapte filme ale regizorilor aflati la primul sau al doilea film. Cele sapte filme alese de directorul artistic Andrei Cretulescu vor fi prezentate in premiera absoluta in Romania si vin din tari precum Marea Britanie, Irlanda, Mexic, Germania, Israel si Statele Unite ale Americii.

„Berberian Sound Studio”, unul din filmele prezentate in premiera in Romania,  este al doilea lungmetraj al britanicului Peter Strickland. Productia continua obsesia cineastului pentru sunet si sunete. Toby Jones este un sound designer angajat de un studio italian sa realizeze mixajul pentru un giallo pur-sange. Filmul a avut premiera in competitia oficiala Locarno 2012 si a fost selectionat la Sitges, Edinburgh si Buenos Aires.

„Cannon Fodder / Carne de tun”, primul lungmetraj al tanarului regizor Eitan Gafny a facut deja valuri la festivalurile de gen de peste ocean si a fost declarat „Cel mai bun film independent” la Las Vegas 2013. Conflictul din Orientul Mijlociu capata noi valente absurd-macabre, cu accent pe absurd. 

„Citadel / Citadela” este debutul in regie al irlandezului Ciaran Foy. Filmul este un thriller urban grotesc, in care un tata agorafobic incearca sa-si scape fetita din ghearele unei bande de copii salbaticiti dintr-o periferie cu alura post-apocaliptica. Filmul a candidat in 2012 pentru premiul Melies d'Or acordat Celui mai bun film fantastic european al anului.

„Come Out and Play / Jocuri de copii”este cel de-al patrulea film care va rula, in premiera, la „Luna Plina”. Escapada mexicana a unui cuplu yankeu se transforma intr-un cosmar in momentul in care cei doi ajung pe o insula de pe care toti adultii au disparut. Makinov, un Banksy bielorus, debuteaza in fictiune cu un remake la fel de sangeros, dar mai nihilist al clasicului spaniol „Cine poate ucide un copil” din1976.

„Forgotten / Nu ma uita”, debutul nemtoaicei Alex Schmidt, a fost prezentat in premiera mondiala la Venetia, in 2012. Hanna si Clarissa au fost odinioara cele mai bune prietene. Cand decid sa se intoarca pe insula unde si-au petrecut vacantele copilariei, fantomele trecutului si-arata coltii. Unrevenge movie cu un twist pur teuton.

„The Rambler / Hoinarul” este un experiment la limita suportabilului, care arata ca si cum Quentin Dupieux s-ar fi apucat sa-l omagieze pe David Lynch. Dar regizorul Calvin Reeder, aflat la al doilea opus, dupa extrem de controversatul „The Oregonian”, are un as in maneca in persoana lui Dermot Mulroney, poate unul dintre cei mai subestimati actori ai ultimelor decenii. The Rambler a avut premiera mondiala la Sundance 2013.

„Safety Not Guaranteed / Calator in timp” este dublu premiat pentru scenariu la Sundance & Independent Spirit. Filmul reprezinta debutul americanului Colin Trevorrow care reuseste o abordare proaspata a unui subiect foarte in voga pana acum 20 de ani: calatoria in timp.Datorita succesului acestui film, Trevorrow a primit din partea lui Steven Spielberg un job la care visau multi: va regiza Jurassic Park 4.

 Festivalului de Film Horror & Fantastic „Luna Plina” are loc in perioada 14-18 august 2013, la Biertan, in judetul Sibiu.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: