Premiile… sau ce face arta din copiii cu dizabilităţi

La Centrul de Educaţie Incluzivă nr 2 Sibiu premiile fac parte din viaţa cotidiană. Sunt ca… notele în catalog. Şi asta pentru că micuţii de aici fac paşi serioşi pe tărâmul artei: desen, pictură, muzică dans şi nu numai…

 

Iată dovezile:

Nu cu mult timp în urmă, patru dintre elevii de aici au fost premiaţi în cadrul concursului regional de creaţie artistică (pictură) „Dincolo de Fereastra de Gheaţă”: Premiul I- Luigi Gheorghică (cls a IV-a), Premiul II- Adriana Dodoc (cls a III-a) şi Nicoleta Hampu (cls a IV-a) şi Premiul III- Tiberius Lazăr (cls a III-a).

Mai mult, astăzi, 8 copii vor primii tot atâtea premii în cadrul concursului de desene „Prietenii apei” organizat de societatea de Apă-Canal, unde de ceva ani, elevii Centrului de Educaţie Incluzivă nr 2 se numără… obligatoriu printre premianţi.

Nu-i de trecut cu vederea nici activitatea cercului de pictură „Curcubeul din suflet de copil” găzduit de Biblioteca ASTRA. Acolo unde, sub îndrumarea profesoarei Ioana Guţă, ca şi la orele din programa şcolară, copiii pătrund tainele culorilor, ale esteticii, îşi dezvoltă imaginaţia şi spiritul creativ care, poate, într-o bună zi le poate deschide poarta spre depăşirea condiţiei şi chiar pentru o posibilă carieră…

Şi nu numai atât… În mai puţin de două săptămâni, trupa de dans a şcolii (îndrumător Oana Beşta) va pleca în Italia. Pentru a participa la Festival Internazionale della Scuola (organizat prin Associazione Nazionale Amici Parchi Italiani ed Europei). De altfel, prezenţa pe cele mai înalte trepte ale podiumului la evenimentul din Italia a copiilor cu dizabilităţi de la Sibiu a devenit o frumoasă tradiţie.

Totodată, începutul lunii aprilie trimite 8 elevi ai şcolii la Olimpiada Naţională a deficienţilor de auz, la Craiova, unde „bătăliile” pentru premii se vor da la matematică, limba română, informatică şi desen.

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: