Primăria Sibiu inițiază procedura de achiziție pentru reparațiile capitale într-o zonă din cartierul Hipodrom I. Vor fi amenajate 300 de locuri de parcare și două locuri de joacă

images_foto_032018_AMENAJ

 

Primăria Municipiului Sibiu a inițiat marți, 20 martie, o procedură de achiziție pentru execuția unor lucrări de reparații capitale într-o zonă din cartierul Hipodrom I. Este vorba de aceea care este delimitată de străzile Nicolae Iorga – Calea Cisnădiei – Aleea Frații Buzești.

 

Potrivit informațiilor oficiale, valoarea estimată a contractului este de 6 milioane de lei și include mai multe tipuri de lucrări care vor fi executate în zona indicată. Carosabilul și trotuarele se vor reabilita prin refacerea straturilor rutiere și pavarea cu asfalt, iar amenjarea trecerilor dintre trotuar și carosabil se va avea în vedere asigurarea accesului pentru persoanele cu handicap.

Mai mult, proiectul prevede amenajarea a aproximativ 300 de locuri de parcare realizate prin pavarea cu dale înierbate, căutându-se soluții pentru suplimentarea locurilor existente printr-o utilizare mai eficientă a spațiului.

Proiectul de reabilitare va cuprinde și amenajarea de zone verzi, urmând să se însămânțeze cu gazon peste 3000 de metri pătrați și se vor planta arbori.

 

Și rețelele de utilități vor fi modernizate în cadrul proiectului:

  • Rețeaua de preluare a apelor pluviale va fi extinsă prin amenajarea de noi guri de scurgere
  • Rețeaua de iluminat public va fi complet modernizată în zona indicată prin montarea a aproximativ 80 de stâlpi cu corpuri de iluminat cu LED
  • Se va amenaja tubulatura subterană pentru coborârea cablajului metropolitan pe o lungime de aproximativ 1,4 km

 

De asemenea, îmbucurător este că, în aceastp conjunctură, Primăria Sibiu a prevăzut și amenajarea a două locuri de joacă noi în zonă: unul pe strada Nicolae Iorga, în dreptul blocului 70 și unul pe Aleea Frații Buzești, în dreptul blocului 13.

Termenul de execuție a lucrărilor este de 8 luni de la data la care se va semna contractul în urma procedurii de achiziție publică.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: