Primăria Sibiu pregătește modernizarea unei noi zone de blocuri: Hipodrom I. E vorba de un efort financiar estimat la 33,4 milioane de lei

images_foto_082018_modd

 

 

În ședința Consiliului Local Sibiu programată pentru 30 august se va discuta un proiect de hotărâre prin care se solicită aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea unei noi zone de blocuri din cartierul Hipodrom I, în limita străzilor N. Iorga – Luptei – Vasile Milea – Rahovei – Mihai Viteazu.

 

“Anul acesta am finalizat lucrările de modernizare în cartierul Hipodrom II, iar în prezent se lucrează în zona de blocuri din Hipodrom III, Turnișor, Școala de Înot, bulevardul Milea și Gară. De asemenea, am început reamenajarea parcărilor în zona străzii Intrarea Siretului, lucrările urmând să fie finalizate în această toamnă. Următorul cartier care va intra în lucru în anul 2019 este Hipodrom I și cartierul Ștrand”, precizează, în legătură cu acest subiect, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Demn de precizat, documentația alcătuită pentru acest proiect prevede modernizarea carosabilului, a trotuarelor și a parcărilor, revigorarea zonelor verzi, reamenajarea spațiilor de parcare, modernizarea rețelei de canalizare menajeră și pluvială, precum și a sistemului de iluminat public. De asemenea, se va amenaja tubulatura subterană pentru coborârea cablurilor suspendate.

Valoarea estimată a investiției care rezultă din studiul de fezabilitate este de 33,4 milioane de lei. După aprobarea proiectului de către Consiliul Local, Primăria Sibiu va realiza proiectul tehnic și va contracta execuția lucrărilor propriu-zise.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: