Primăvara omagiază spiritul creativ! Benzile Desenate iau cu asalt Sibiul

O poveste de spirit, imaginaţie, culoare… Benzile desenate. Aţi văzut Sibiul prin teatru, muzee, muzică… Ia închipuiţi-l şi în benzi desenate! De ce nu?!

 

Numărătoarea inversă…

Da, a început numărătoarea inversă pentru două evenimente dedicate creaţiei de benzi desenate, la Sibiu.

Aşa cum aflăm de la coordonatorul proiectului derulat prin Asociaţia de Prietenie Ille et Vilaine- Sibiu, Francois Montier, 4 şi 5 aprilie sunt zilele în care la Sibiu se va desfăşura cea de a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Benzi Desenate (care a adunat anul trecut peste 300 de vizitatori).

Totodată, se fac ultimele pregătiri şi se primesc în această perioadă materialele pentru Concursul de Benzi Desenate la care pot participa copii şi tineri cu vârste între 11 şi 18 ani din toată ţara. Ca  încununare, de altfel, a atelierelor de profil din şcolile şi liceele sibiene şi care, în opinia lui Francois Montier, « încurajează şi dau valoare imaginaţiei şi dorinţei de afirmare a tinerilor, care astfel, se pot bucura de genul acesta de creaţie- nou pt mulţi dintre ei, şi care, apoi, îi motivează să fie mândri de produsul finit, de rodul imaginaţiei proprii. »

Mai mult, tema de anul acesta este una extrem de generoasă- „Oraşul Sibiu”, care poate fi, iată, cunoscut şi iubit şi prin prisma benzilor desenate, pornind chiar de la legendele sale străvechi.

 

Amănunte despre concurs

Demn de ştiut, concursul cuprinde două secţiuni- atât în limba franceză, cât şi în limba română, la fiecare categorie urmând a fi desemnaţi câte trei câştigători.

Iar cei mai inspiraţi şi talentaţi participanţi vor primi cărţi, şi chiar desene cu autografele artiştilor consacraţi din Franţa în domeniu care participă la Festival. Marele Premiu constă în revista „Comics” care are un „portofoliu” de peste 10.000 de cititori.

Obiectivele concursului sunt :

 

a.       Promovarea limbii franceze ca limba de comunicare, valorizarea diversităţii lingvistice si culturale

b.      Valorizarea tinerelor talente interesate de lumea benzii desenate.

c.       Scoaterea în evidenta a oraşului Sibiu prin grafism si banda desenata

 

2 – Cerinte

 

Candidatii vor trebui sa realizeze o plansa de BD în format A3 unde orasul Sibiu, sau ceva specific oraşului, sa fie reprezentat. Textul poate fi redactat în limba franceza sau în limba româna..

 

3 – Calendar

 

Depunerea planşelor se va face pâna în data de 24 martie 2014 la sediul Asociaţiei de prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu » (APIVS). Pe plic se va menţiona « Pentru concursul de Benzi Desenate » si va fi depus la urmatoarea adresa: Casa Ille et Vilaine, Str. Konrad Haas, nr. 14, 550177 Sibiu – România.

Ele pot fi depuse direct la Casa Ille et Vilaine sau trimise prin poştă.

Atât concursul cât şi festivaul se desfăşoară cu sprijinul Primariei Sibiu şi al Institutului Francez din Bucureşti.

 

Comics Club

O activitate care, de asemenea, promovează acest domeniu artistic îl reprezintă Comics Club care adună în fiecare miercuri la sediul Asociaţiei de Prietenie Ille et Vilaine-Sibiu artişti şi tineri care creează şi fac diverse schimburi de experienţă în domeniul benzilor desenate şi chiar… „meciuri” creative.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: