Primiți o zi liberă să va duceți copiii la medic! Dar pierdeți o zi la salariu!

Camera Deputaţilor a adoptat, în această dimineață , cu 201 voturi “pentru”, 93 de voturi “împotrivă” şi 26 de abţineri, proiectul de lege care prevede să se acorde anual o zi liberă părinţilor pentru îngrijirea copilului, angajatorul fiind obligat să acorde această zi. Ziua cu pricina nu va fi, însă, plătită.

Proiectul de lege privind acordarea unei zile libere pentru îngrijirea copilului a fost iniţiat de 26 de parlamentari, printre care Gabriela Firea,Ecaterina Andronescu, Rovana Plumb, Doina Pană, Ilie Sârbu, Rodica Nassar.

Conform unei știri difuzate de Mediafax, inițiativa legislativă amintită prevede acordarea unei zile lucrătoare libere pe an, părinţilor sau reprezentanţilor legali ai copilului, în vederea verificării stării de sănătate a acestuia. De această posibilitate vor beneficia şi familiile cu doi copii, iar în cazul celor cu trei sau mai mulţi copii se vor acorda două zile libere pe an, consecutive sau separate, la latitudinea angajatorului.

Demn de menționat, însă, această zi liberă nu va fi plătită. Chiar adcă, să zicem, aceste controale al medic ar presupune analize sau investigații care se fac uneori cu costuri foarte mari sau presupun de exemplu, costul drumului până la medic.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: