Rădăcini de jazz… înmuguresc în centrul Sibiului. Poftiți și ascultați povestea unor copii muzicali!

images_foto_052016_00000JAZ2

Joi și vineri (26 -27 mai 2016) de la ora 17.00 îi găsiți pe str. Nicolae Bălcescu în față la Welt Kultur. Sunt copii frumoși, cu… muzica lor cu tot. Cu… JAZZ!

Îi puteți asculta și… aplauda: pentru performanțe, pentru efort, dar și pentru inițiativa celor de a Porto Jazz Music- Radu Popescu și Ciprian Oancea, doi hârșiți într-ale jazz-ului care vor să dea copiilor aripi prin arta sunetului.

Povestea a început în urmă cu mai bine de un an și jumătate, având la bază ideea că muzica e cea mai… educatoare dintre arte, că ea formează caractere și poate lumina viitorul celor mici. Chiar și atunci când e vorba de copii aflați în grija statului, cum sunt cei de la Centrul de plasament Orlat, care acum au și o formație a lor: Banda CPO.

Sunt vreo 10 copii cu… talent nativ, conștiincioși și care au înțeles, pe parcurs, că Muzica le dă o șansă că jazz-ul le poate fi… cel mai bun prieten- dacă îi află istoria și… tainele. Și uite că roadele nu întârzie să apară iar proiectul Rădăcini de Jazz prinde viață.

Așa cum aflat de la dl Radu Popescu, acesta va fi urmat de un altul- Cu Jazz-ul prin Școli, prin care, acești copii deja inițiați în tainele acestei fascinante muzici să o ducă prin școli altor și altor copii. Pentru că, pur și simplu, Jazz-ul poate pune temelii, poate clădi și are, firește, dreptul să reînvie într-o nouă generație de artiști dar și de… fani.

Pentru că…

Jazz-ul este sentiment, mai mult decât orice altceva. Nu este muzică, este un limbaj…”- Enos Payne

„Fără muzică, viața ar putea fi doar o eroare.”-Friedrich Wilhelm Nietzsche

 

 

Dacă vreți să vă convingeți de toate acestea, veniți azi și mâne pe promenada Bălcescu să vă bucurați de adrul muzical al copiilor de la Orlat!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: