Răsare soarele şi la Blăjel! Norvegienii şi administraţia locală pun mână de la mână să scoată la lumină oamenii din bordeie!

Săracii de la Băjel se apropie de… civilizaţie! Ieri, un nou transport din partea fundaţia norvegiană Romaniahjelpen Vestlandet a bucurat şi mai ales a umplut bordeiele amărâţilor cu haine şi hrană. Îndulcindu-le puţin traiul negru, mai cu seamă că recent comunitatea a trăit drama pierderii unui bebeluş de numai 3 săptămâni care nu a mai apucat să înţeleagă cum e să rabzi de foame sau să nu ştii tu, copil ce-i aceea o jucărie.

Dar sunt şi veşti bune. Aşa cum ne-a informat în urmă cu puţin timp Kádár Tamás, unul dintre sufletiştii voluntari ai Crucii Roşii- Subfiliala Mediaş, anul acesta va fi unul al paşilor spre civilizaţie ai celor aproximativ 50 de oameni (dintre care vreo 30 de copii) care până acum credeau că sărăcia e un fel de… „boală ereditară”. Mai precis, în scurt timp, va demara un proiect prin care li se vor construi 8 case de lemn şi un container sanitar, cu duşuri. Lucrarea va fi sprijinită atât de fundaţia norvegiană cât şi de autorităţile locale. Totodată, va demara şi o campanie de aducere a copiilor către grădiniţă, iar cei care nu vor avea absenţe, vor fi recompensaţi.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: