Primarul comunei Rasinari, dl. Bogdan Bucur a fost prezent la intalnirea privind amenajarea si dezvoltarea statiunii Paltinis, prilej cu care s-a avansat ideea amenajarii si modernizarii celei mai vechi statiuni montane din Romania (N.R. Pe 16 septembrie s-a lansat oficial Planul de Amenajare a Teritoriului Zonal Intercomunal Păltiniş-Cindrel, realizat și finanțat din bugetul Consiliului Județean Sibiu cu suma de 572.928 lei, din care studiile au costat 17.160 lei.
Elaborarea acestei documentaţii de urbanism a început în anul 2012 şi a durat aproape 3 ani, datorită procedurilor legale de avizare din partea a 21 de avizatori, dintre care doar procedura de mediu a durat mai bine de un an. Planul de Amenajare a Teritoriului Zonal Intercomunitar (PATZIC) Păltiniş-Cindrel stă la baza dezvoltării viitoare a infastructurii turistice în zona munţilor Cindrel, cu centrul de greutate în stațiunea Păltiniș, care se dorește a fi una dintre cele mai bine dezvoltate zone turistice din județul Sibiu, crae sa fie agreata si ocupata pe tot parcursul anului. Parteneri pentru acest deziderat sunt unitățile teritorial administrative: Sibiu, Rășinari și Poplaca, cu colaborarea extinsă a celorlate primării din Mărginimea Sibiului. )
In acest context, primarul din Rasinari a spus: ”După mine, sunt două posibilități: sau se primesc bani de la Guvern, precum a primit Voineasa de la Ministerul Dezvoltării pentru pârtii de schi, sau urmăm politica pașilor mărunți, adică investim și dezvoltăm pe rând. O dezvoltare mult mai sănătoasă decât cea prin minister, deoarece investițiile mici reprezintă o dezvoltare continuă. După mine, unitățile administrative se pot implica prin organizarea de evenimente, festivaluri, care să atragă turiști care să se simtă bine”. Edilul a anunțat că a pregătit un proiect pentru finanțare europeană, proiect prin care să amenajeze la ieșirea din Rășinari către Păltiniș o pârtie pentru… ”schi de vară”.
”Undeva în zona Văii Ștezii, tot pe fonduri europene, avem în plan să amenajăm o pârtie pentru schi de vară, cu o piscină, unde iarna să fie patinoar. Am demarat procedura prin care am scos din pășunat suprafața de teren necesară. Va fi o pârtie de aproximativ 500 de metri lungime, pe iarbă sintetică. Aceasta este gândirea noastră”. O initiativa care poate da o noua dimensiune valentelor stravechii si pitorestii comune din Marginimea Sibiului.