Record de spectatori la TIFF Sibiu: Peste 18.000 de cinefili sibieni și turiști s-au bucurat de eveniment

images_foto_062017_TIFffffffff

 

Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania, ediția de Sibiu, s-a încheiat duminică seara, 25 iunie, cu Piața Mare arhiplină la proiecția filmului Povestea Iubirii / The history of love. 

Proiecția a fost una dintre cele mai reușite din istoria festivalului de la Sibiu, cu o cifră impresionantă: peste 2200 de oameni prezenți în fața ecranului gigant din centrul orașului.

De altfel, în cele 5 zile de festival, așa cum aflăm de la organizatori, peste 18.000 de cinefili sibieni și turiști veniți din întreaga țară s-au bucurat de peste cele 40 de titluri programate pentru TIFF Sibiu din acest an.

Vineri, îndrăgita actriță Manuela Hărăbor a vizionat alături de nostalgicii vechilor filme românești proiecția specială a filmului Pădureanca, actrița fiind de-a dreptul asaltată la finalul proiecției de spectatorii dornici să facă o fotografie sau să obțină un autograf.

Sâmbătă, un alt eveniment de colecție: regizorul Anca Miruna Lăzărescu și actorii Răzvan Enciu și Alex Mărgineanu au venit în fața publicului cu proiecția filmului „La drum cu tata”, savurat din plin de publicul ce a umplut Piața Mare până la refuz. Filmul spune povestea unei familii româno-germane din Arad ce pornește spre Republica Democrată Germană și sfârșesc prinși  în haosul politic din Europa anului 1968.

demn de remarcat, câștigătorul Ursului de Aur la Berlinale 2017, “Despre trup și suflet/ On Body and Soul/ A teströl és a lélekröl”  (r. Ildikó Enyedi) precum și comedia franceză “O polițistă irezistibilă – fugi dacă poți/ R.A.I.D. Dingue, film regizat de renumitul actor Dany Boon și prezentat la Palatul de Vară Brukenthal din Avrig au fost câteva dintre proiecțiile sold-out ale ediției din acest an. Proiecțiile speciale s-au bucurat de un real succes în rândul publicului sibian. Pe lângă proiecția de la Avrig, sute de spectatori au ales să își petreacă seara fie la Gura Râului, în apropierea barajului într-o atmosferă câmpenească la filmul Varză, cartofi și alți demoni sau în Muzeul în Aer Liber unde au avut ocazia să vizioneze Regele Belgiei / King of the Belgians.

A fost sublim, a fost extraordinar, a fost încă o excelentă confirmare a faptului că sibienii și turiștii care vizitează Sibiul sunt adepții actelor de cultură de care aduc în prim-plan valoarea…

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: