Reprezentanți ai județului Sibiu, în vizită în Polonia. Premisele unui Acord de Cooperare cu Regiunea Wielkopolska

O delegație din partea județului Sibiu, condusă de Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, a vizitat în perioada 3-6 aprilie Regiunea Wielkopolska din Polonia. Din delegație au făcut parte: Wiegand Fleischer, vicepreședinte, Maximilian Drăgan, consilier în Cabinetul Președintelui pe teme de agricultură și gastronomie, Oana Popa, directorul Direcției Strategii și Proiecte, consilierii județeni Marcela Maria Răulea și Pavel Bichicean.

Demn de apreciat, împreună cu gazdele, s-au stabilit direcțiile pentru acordul de cooperare care se va semna în perioada imediat următoare între Județul Sibiu și Regiunea Wielkopolska. „Am căzut de acord asupra următoarelor domenii principale de cooperare: schimburi economice, turism, în special turism culinar – experiența gazdelor noastre în rețele și târguri gastronomice fiind de-a dreptul impresionantă”, declară cu vădit optimism, Daniela Cîmpean la întoarcerea din Polonia. Cultura, sportul, educația, cercetare-inovare, sănătate și asistență socială, agricultura şi dezvoltarea rurală, industriile creative și promovarea mobilității celor care activează în aceste domenii şi a schimburilor de bune practici vor fi de asemenea incluse în acord, potrivit autorităților județene. De asemenea, este de luat în seamă faptul că după semnarea acordului se va elabora un plan de măsuri cu acțiuni concrete, printre care se vor număra:

– Participarea Județului Sibiu la Forumul anual al rețelei Patrimoniului Culinar Regional European care în acest an are loc la Poznan, Wielkopolska – în calitate de invitat al regiunii Wielkopolska, în perioada septembrie – octombrie 2017

– Demersuri pentru includerea județului Sibiu în cadrul rețelei de la nivel European – Patrimoniul Culinar Regional, în cadrul căreia sunt reunite 44 de regiuni din 13 țări europene (Belarus, Croația, Danemarca, Estonia, Germania, Letonia, Lituania, Norvegia, Polonia, Scoția, Suedia, Turcia, Ucraina). Regiunea Wielkopolska este membră a acestei rețele din anul 2008.

Delegația sibiană a avut întâlniri cu mareșalul Regiunii Wielkopolska, Mikolaj Grzyb, cu președinta Parlamentului Regional Wielkopolska, Doamna Zofia Szalczyk, președintele Comisiei pentru Politici de Dezvoltare Regională și Cooperare Internațională, Domnul Marek Wozniak, vicemareșalii Regiunii Wielkopolska, Krzysztof Grabowski și Wojciech Jankowiak, primarul localității Kalisz, Grzegorz Sapinski și Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Regiunii Wielkopolska, Wojciech Kruk.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: