ROMÂNI, FIȚI MÂNDRI! 3 curajoși români- VÂRFURI la maratonul de la Polul Nord, la temperaturi de -47, -50 de grade Celsius

VESTE EXCELENTĂ! Trei români în fruntea maratonului de 566 de kilometri  de la Polul Nord. După două zile de competiție conduce Tiberiu Uşeriu urmat de  Andrei Roşu şi Vlad Tănase, în ciuda unor condiții greu de înfruntat.

Maratoniştii români au parcurs deja, pe o temperatură care a ajuns şi la minus 47 de grade Celsius, 152 de kilometri din cei 566 care duc către… Cercul Polar. Tiberiu şi-a păstrat prima poziţie în clasament; Andrei şi Vlad îl urmează la scurtă distanţă, pe locurile 2 şi 3, potrivit digi24.ro.

Demn de precizat, temerarii noștri sportivi aleargă pentru o cauză nobilă. Ei susţin proiectul „Pădurea Copiilor”, care promovează plantarea câte unui puiet pentru fiecare nou-născut din România şi împădurirea terenurilor degradate din sudul ţării.
La maratonul de gheaţă participă 13 sportivi din mai multe țări. Dificultatea competiției constă nu doar în distanţa foarte mare pe care trebuie să o parcurgă participanții, ci mai cu seamă gerul greu de imaginat și de îndurat: așa cum recunosc organizatorii, în zonă, temperaturile coboară şi până la minus 50 de grade Celsius.

Le dorim mult succes în continuare: podiumul îi așteaptă!

 

 

Sursa foto: romani-buni.info

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: